Testimonials

Onderstaande getuigenissen zijn maar een deel van de spontane reacties van tevreden patiënten die we mochten ontvangen in de loop der jaren.

Eczeem verholpen

Gepost door: Ramon Hilberink

Datum: 02 juni 2003 04:40

 

Hallo allemaal,

Graag wil ik onze ervaring aan dit forum toevoegen. Ons zoontje, Jasper Hilberink, had enkele maanden na zijn geboorte ter hoogte van zijn oren uitslag op zijn wangen. Verder had hij vaak last van warmte-uitslag over zijn hele lijfje (behalve de benen), maar het was dan ook een warme zomer. Verder was hij altijd veel verkouden en heeft hij tegen de benauwdheid die daar soms mee gepaard ging een tijdje een inhaler moeten gebruiken.

Hij kreeg, aansluitend op de waterpokken direct na zijn 1ste verjaardag, een vervelende rode plek (eczeem) op zijn schouderblad die erg jeukte. Hij krabte deze steeds weer open en de plek werd steeds lelijker. Langzaamaan kwamen er meer plekken op zijn rug. We zijn hiermee enkele malen naar de huisarts gegaan die wat zalfjes voorschreef alsmede druppeltjes. Ook een verzachtende vaseline tegen de jeuk / irritatie.

Waar Jasper voorheen heerlijk in zijn blootje speelde vooraleer hij een bad nam ‘s avonds voor het slapen gaan, was het inmiddels ondoenlijk geworden hem naakt te hebben want hij ging direct hevig krabben. Omkleden was een constant gevecht om zijn handjes weg van zijn huidje te houden. ‘s Nachts lag hij als een hondje met zijn rugje over het matras te schuren en overdag werden muur en meubels als krabpalen gebruikt. Zwemmen was taboe geworden. Zijn rug was inmiddels bezaaid met lelijke rode plekken: eczeem. Soms open en nat, soms gesloten en dik.

Wij zijn naar een kinderarts verwezen welke slechts constateerde dat Jasper dus eczeem had (wat een inzicht…) en hij zei dat we met de zalfjes en druppeltjes van de huisarts door mochten gaan bij een hogere dosering. Hij zou er net als iedereen uiteindelijk wel overheen groeien zei hij. Met alle respect; daar heb je dus echt helemaal niets aan.

Omdat we op vakantie gingen, en zouden gaan zwemmen, hebben we aan de huisarts een nieuwe creme gevraagd. Deze wilde hij wel geven, maar hij adviseerde ons (zeer goed) deze cortisone niet te gemakkelijk te gebruiken. Maximaal 2 weken, 2 maal per dag smeren was het advies. Nieuwsgierig naar de werking van de zalf, ben ik eens op internet gaan speuren, en al gauw blijkt dan dat dit soort zalfjes zeer agressief zijn en vele bijwerkingen kennen. Wij besloten de zalf slechts 1 week te gebruiken (vakantie) en dan ook slechts 1 maal per dag te smeren. Het was wonderlijk hoe goed de zalf haar werk deed. Alle plekken verdwenen en de jeuk ging evenredig weg. We hebben heerlijk gezwommen die week. Eenmaal gestopt met smeren, kwam de eczeem in alle hevigheid direct weer terug.

Al surfend op internet naar informatie over eczeem, kwam ik bij de MN-IT terecht en noteerde ik de gegevens van Erwin Hermans. Wij zijn geen mensen die ons thuis voelen in alternatieve circuits maar deze methode kwam bij ons als zeer logisch en eigenlijk simpel te aanvaarden over. En laten we eerlijk zijn: de gevestigde medici lieten het toch echt afweten voor wat betreft het aanpakken van de oorzaak van het eczeem. Wij hebben contact gezocht met Erwin en een afspraak met hem gemaakt in Brasschaat. Hij garandeerde ons genezing. Een erg vreemde gewaarwording om iemand te spreken die zonder Jasper gezien te hebben, spreekt van 100% genezing. Maar feit was dat we de logica geloofden en dus ook Erwin.

De eerste behandeling werden we eerst goed voorgelicht en is precies uiteengezet wat er allemaal met Jasper moest gebeuren. Jasper moest in enkel zijn luier (toen 17 maanden) op de behandeltafel en Erwin deed zijn behandeling. Jasper werd furieus. Dit vond hij dus echt helemaal niet prettig. Gillen en huilen en zwaar verzet. Best al sterk zo’n klein kereltje, maar papa en mama hielden hem goed vast terwijl Erwin de behandeling verder uitvoerde. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd rustig te blijven en ons vertrouwen in de behandeling uit te stralen. Jasper wilde erg graag weg. Volledig vermoeid viel hij in de auto direct in slaap. Erwin had verteld dat we alle vertouwen moesten hebben dat het in een drietal sessies wel genezen kon zijn.

De keren erna was Jasper steeds weer in paniek. Hij wilde ons steeds mee naar buiten nemen als we in de wachtkamer zaten en als Erwin dan tevoorschijn kwam, begon Jasper direct te huilen en “nee” te roepen. Hij heeft hierdoor een tijd allerlei situaties gewantrouwd die leken op de gang van zaken bij Erwin. Een bezoek aan de verloskundige bijvoorbeeld (voor mama die weer zwanger was) bracht hem ook in paniek, gewoon omdat we dan in een soortgelijke setting waren waarvan hij dacht dat hij behandeld zou gaan worden.

Na de eerste behandeling was er vrij snel sprake van vermindering, echter van korte duur. Na drie behandelingen was er nog steeds sprake van meer hoop dan resultaat. Erwin had er echter 100% vertrouwen in dat het volledig zou genezen, alleen dat er dus wat behandelingen meer nodig zouden zijn. Na de vierde behandeling ging het beter, en na de vijfde was het op een enkel plekje na volledig genezen!! Wat echter nog bleef was de jeuk. Enkele plekjes krabte hij steeds weer open. Erwin adviseerde ons zalf te gaan gebruiken die deze specifieke plekken ontstekingsremmend / bacterie-dodend behandelt en een andere zalf voor op de niet open plekjes zodat de bloedvaatjes hieronder herstellen. Twee tubes zalf, beiden op 100% natuurlijke basis, dus geen aggressieve cremes.

Jasper wordt over een paar weken twee jaar, en hij heeft weer een fantastisch glad huidje. Geen plekken meer, geen lidtekens, geen jeuk. Mensen die hem hem niet met eczeem gezien hebben, geloven niet dat hij eczeem gehad heeft. Wij hebben geen foto’s of iets dergelijks, maar het is ongelooflijk dat hij er nu helemaal van af is. Hij kan weer fijn in zijn blootje lopen en gewoon lekker zwemmen en badderen. Dit alles na vijf behandelingen en wat weekjes smeren met de cremes.

Het is een bijzonder vreemde gewaarwording dat een effectieve behandeling als deze, gebaseerd op logische theorie, zo bekritiseerd wordt door de medici / industrie. Onwetendheid noem ik dat. En natuurlijk zal het commercieel een verlies zijn wanneer de zalfjes, druppeltjes en pufjes minder verkocht worden.

Iedereen die de moeite neemt te zoeken naar een oplossing voor de problemen die vallen onder de methodiek van de MN-IT moet beamen dat alle reguliere behandelingen symptoombestrijdend zijn en NIETS doen aan de feitelijke oorsprong van het probleem. De reguliere zorg onderdrukt de symptomen met medicijnen; en met de kritiek op de MN-IT onderdukt zij de enige echte oplossing. Consequent zijn ze dus wel….met onderdrukken.

Iedereen die van het bestaan van mensen weet die klachten hebben zoals op de website beschreven wil ik vragen niet te twijfelen om de aandacht te vestigen op de MN-IT. Het is geen tovenarij, geen zweverige secte, geen medisch proces met ondefinieerbare tijdsduur, maar een effectieve, begrijpelijke en heldere behandeling. De kwaliteit van het leven wordt hierdoor hersteld, voor jong en oud, voor de behandelde zelf alsook voor zijn of haar naasten. Schreeuw het van de daken: de MN-IT werkt!

Groetjes van de familie Hilberink.

 

Re: Eczeem verholpen

Gepost door: Audrey

Datum: 11 december 2003 08:18

Hoi Erwin en Fam.Hilberink,

Het is al lang geleden, maar ik wou jullie toch nog laten weten dat het heel goed gaat met Quinn. Hij ligt nu wel ziek in bed, maar op een paar piepkleine plekjes zijn alle andere plekken en die vervelende jeuk gelukkig verdwenen.
Onze Quinn is een echte deugniet, die veel meer lacht en kan genieten van jeukvrije dagen.
Het is gewoonweg fantastisch om onze zoon zo te zien genieten.
1000 x dankt Erwin voor de goede zorgen.

groetjes,
Audrey & Quinn

 

eczeem

Gepost door: vera

Datum: 03 maart 2003 08:17

 

Ik schreef mijn vehaal in het lang reeds op het forum van zappybaby. En een korte versie op deze site maar nu merk ik dat het op de oude versie staat.
Jansien mijn dochtertje van 10 maanden had erge last van voedingsallergie en eczeem. Erwin Hermans adviseerde 4 behandelingen en die zitten er nu op en met succes.
Mensen uit mijn omgeving vragen dan hoe is het met haar eczeem en als ik nu kan zeggen dat het weg is staan ze verbaast te kijken.
Het is dan ook een behandeling die de oorzaak aanpakt en dat deed ik in het verleden niet met het strijken van zalfjes en alle andere ellendige dingen die er bij komen kijken.

Niet tegenstaande zijn we erg blij dat we af zijn van het geïrriteerd lijfje vol uitslag en het oppassen en uitkijken met bepaalde voedings-was en verzorgingsprodukten.
Voor mij is het echter ‘DE’ methode omdat het resultaat echt verbluffend is.

Kleine Jansien is Erwin Hermans erg dankbaar net als haar ouders.

 

Erwin Hermans Dankjwel

Gepost door: loodts

Datum: 18 juni 2009 14:01

 

Onze kinderen , zijn nu drie keer bij Erwin geweest bijde voor astma , refluxs concentratiestoornis, slecht slapen, hoesten, luidarmen.
onze kinderen maakte de appothekers heel rijk.
Maar nu zijn ze bijde al een 4 weken heelmaal medicijne vrij, zelfs onze oudste zoon toch wel redelijk zwaar astma gebruikt niks meer,
ook niks meer voor zijn darmkes,
hij noemt Erwin de tovernaar ,
graag gaat hij er niet naartoe omdat het een beetje schrikken is onder de bahandeling maar is altijd blij dat het voorbij is , en hij het heeft laten doen.
Onze kleine meid moet altijd heel erg wenen onder de bahandeling, maar ze stopt ook direkt met wenen na de bahandeling,
en is heelmaal niet bang van Erwin nadien,
want ze gaat gewoon naar hem toe.
dus wij zijn zeker erg tevreden en willen zker Erwin de tovenaar al bedanken,
en wij wachten op de volgende sesie
MVg mama en papa loodts
Emma en Jonas Loodts

 

Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

Datum: 17 november 2007 14:09

 

Hallo iedereen
Mijn zoontje heeft al vanaf +/- de 6 de maand na de geboorte last van zijn luchtwegen.
Vrijwel alle maanden had hij valse kroep dat soms 3 a 4 weken duurde.
Vooral s’nachts had hij een constante irriterende droge hoest !!
Telkens gingen we niet beterwetend naar de huisarts + de longspecialisten en daar kregen we te horen dat onze zoon astma had.
De cortisonen puffers seritede/pulmicort/combivent……… + neussprays nassonex…..
werden voorgeschreven en inderdaad het hielp.
Ik had ook al een paar keer gestopt met die troep niet meer te geven maar helaas zijn astma kwam steeds terug.
Homepathie werd gestart maar helaas geen reactie.
Vechtend tegen het feit dat mijn zoon alle puffers en dergelijke medicatie eigenlijk wel nodig had voor een onderhoud-medicatie probeerde ik alles uit om hem medicatie-vrij te krijgen. steeds zonder resultaat.
Dylan is nu 9 jaar oud en zijn we gestart met de MN-IT methode.
Ik ben in kontakt gekomen met Erwin Hermans en hij heeft onze zoon nu al 2 sessie’s gegeven.
Mensen geloof het of niet maar Dylan is nu al 4 weken medicatie vrij !!!
Ik heb gevraagd aan de longspecialist hoelang de nawerking was van de puffers die hij nu toch al 8 jaar neemt en het antwoord was 1 tot 2 weken.
Dus so far so good, Ik ben alvast overtuigd maar blijf nog wel even voorzichtig voor wat de toekomst brengt.
Dus Herman dat je dit leest , je bent onze reddende engel !!!!

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

Datum: 24 december 2007 12:59

 

Hallo
Even een update van mijn zoon Dylan :
Ondertussen heeft hij de 4 sessies achter de rug, en is nu 2 maanden medicatie vrij.
Dit was ons nog nooit gelukt in 8 jaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sporten heeft ook geen beperkingen zoals vroeger het hoesten e.d….
Erwin , je mag jezelf eens flink op de borst kloppen. proficiat !!!!
Ik hou jullie op de hoogte met de evaluatie van mijn zoon.
Nogmaals bedankt voor het veranderen van Dylan en ons leven.
Papa Dylan

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

Datum: 06 april 2008 12:09

 

Hallo Erwin
We zijn nu April 2008 en Dylan is nog steeds PERFECT !!!!!
Geen medicatie , loopt een marathon zonder enige last van hoesten enz……..
We zijn en blijven je enormmmmmmmmmm dankbaar !!!
Boodschap aan iedereen die je kan vinden in dit verhaal: twijfel niet aan deze methode en laat je of je kind behandelen !!
Wij hebben het ook gedaan enkel ….. 8 jaar te laat !!
Nogmaals ne dikkkkkke ” MERCI ” !!!!

Rudi
Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: Erna

Datum: 10 februari 2009 21:44

 

Hallo,
Omdat er zo weinig geweten is over de ‘gesretmethode’ wil ik graag mijn ervaring met jullie delen.
In november is onze dochter ‘s nachts heel hevig beginnen hoesten. Een blaffende hoest zoals bij een zeehond. Lief zou je denken, maar neen hoor. De pijn in haar borstkas werd ondraaglijk. De dokter schreef hoestsiroop voor, maar er kwam geen verbetering.
Volgende stap was 3 x per dag aan het aerosoltoestel met atrovent, pulmicort, (het derde weet ik echter niet meer). Er werd bloed afgenomen maar daaruit is niets tevoorschijn gekomen. Geen astma, geen allergie. HELP wat is het dan. Onze dochter kon niet slapen omwille van de vervelende hoest en geraakte uitgeput.
Na 14 dagen nog geen enkele verbetering. We werden doorverwezen naar de kinderarts. Deze heeft een röntgenfoto genomen van haar thorax. Daar was echter niets op te zien. Aangezien ze de maximum dosis met het aerosolen al had gekregen wist hij echter niet veel raad. Hij heeft ons toen ‘Medrol’ =cortisone voorgeschreven. Na de dosis die zij (11 jaar) mocht krijgen gegeven te hebben, was haar hoest verdwenen. In eerste instantie waren we opgelucht, maar een dikke maand later was ons zeehondje terug. We werden een beetje bang. Wat als onze dochter iets ernstigs zou hebben.
Nogmaals naar de kinderarts => terug foto’s en terug ‘Medrol’. We hebben het toen laten horen dat we contact wilden opnemen met een osteopaat maar daar was geen gehoor naar. Op aanraden van mijn zus ‘wiens zoon ook bij Erwin Hermans in behandeling is geweest’ heb ik een afspraak gemaakt. We wisten op voorhand dat het met één enkele behandeling niet opgelost zou zijn. Na de eerste behandeling was er op de terugweg naar huis al minder gehoest in de auto. Na een paar dagen werd het weer erger, maar we wisten dat we de week later terug moesten komen en we zouden het hem dan wel vertellen. Maar de hoop hadden we nog niet opgegeven. Na de tweede behandeling bleef de hoest langer weg. Na de derde behandeling ‘alweer een week later’ was er zo goed als geen hoest meer. Gisteren heeft ze de vierde behandeling gekregen en we moeten niet meer terug komen.
Ik ben blij dat we dit gedaan hebben. Al die medicatie is ook niet goed en kost bijgevolg ook nog eens een hele hoop geld.
We kunnen nu enkel hopen dat het niet meer terugkomt. En moest het zijn dat het terugkomt zullen we zeker en vast direct contact opnemen met Erwin of een collega.
Bedankt, we zijn blij dat ons zeehondje verdwenen is en dat ze geen medicatie heeft nodig gehad.
Groetjes,
Erna (mama van)

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

Datum: 13 augustus 2009 19:56

 

Laatste update van Dylan:
Alles is perfect, Puffers of pillen in geen 1,5 jaar meer gebruikt , Dylan loopt op het veld voor 2 en dit allemaal door Erwin.
1000 x thanks.

 

Re: Enthousiaste ervaring met de MN-IT

Gepost door: ineke leenders

Datum: 12 juli 2007 17:38

 

Via mijn schoonzuster uit Antwerpen ben ik bij Erwin Hermans te Brasschaat beland voor een behandeling met de MN-IT. In eerste instantie keek ik er raar tegen aan en had ook niet de neiging om heel snel een afspraak te maken. Achteraf had ik daar spijt van: ik wilde dat ik deze behandelmethode veel eerder had ontdekt!
Ik werd veel soepeler voor mijn 57 jaar en ook al lang bestaande klachten verdwenen.
Mijn ventolin pufjes voor mijn astma hoefden al heel snel niet meer. Mijn andere medicijnen moest ik helaas wel blijven gebruiken.
Maar ook mijn huidklachten zoals exceem zijn na de behandeling vrijwel helemaal weg.
Niet alleen lichamelijk voel ik me een stuk beter, ik zit ook veel beter in mijn vel. Ik zal dan ook zodra ik merk dat dat nodig is weer onmiddellijk kontakt met Erwin opnemen.

 

ongelooflijk maar puffer vrij

Gepost door: cinneke

Datum: 10 juli 2011 19:53

 

Ik wil graag ons verhaal hier even posten omdat het misschien andere mensen kan helpen om niet zo lang te wachten en twijfelen als ik.
Sverre mijn zoontje van 9 heeft al heel zijn leven last van eczeem en zeer slechte ademhaling. Ondertussen zaten we in behandeling in het ziekenhuis bij specialisten voor kinderen met allegie. Het enige dat er ons voorgeschreven werd waren extra dosissen puffers. s Morgens 2 , ‘s middags 2 ‘s avonds 2 bij te sporten en inspanning, enz.Wij gingen niet weg zonder puffer.
Nu kreeg Sverre ook last van netelroos en winterhanden en voeten.Na 8 jaar het nr van Erwin in de kast te hebben liggen ging ik toch nog maar eens alles na lezen.Mijn buurvrouw zei me dat ze er ook geweest was en vol eczeem stond. Na 4 behandelingen was ze er van af. Dit trok me over de streep. Uiteindelijk heb ik naar Hans gebeld omdat het dichter bij was.
Hij nam echt zijn tijd om alles uit te leggen, maar eerlijk gezegt, ik geloofde er niet in hoor. Sverre zijn neus zat helemaal dicht en Hans deed iets met zijn hals en ja Sverre kon door zijn neus ademen. Ik dacht, ja ja t zal wel voor een uurtje zijn. Maar neen, elke keer dat we konden gaan leek het dat hij langer en langer zonder puffer kon. Ondertussen is hij al 2 maanden puffer vrij. Hij heeft 30km gefietst, slaapt vast, is rustiger, ruikt alles voor de 1ste keer, eigenlijk heel zijn leven is veranderd. Nu gaan we af en toe nog eens langs om zijn hals los te maken zodat hij niet meer vast komt. Het rare is dat hij zelf voelt wanneer zijn nek vast zit, mama je moet nog eens bellen.
Ik raad het iedereen aan, en wacht geen 8 jaar zoals wij.
groetjes
mama van Sverre

 

Sander al jaren astma vrij 

Gepost door: Marinus

Datum: 20 november 2009 21:06

 

Toen onze Sander ongeveer 1 jaar oud was bleek na een periode van ziektes en benauwdheid dat Sander astma had. Op doktersadvies is Sander toen aan de Flixotide en Ventolin gezet. Door nauwkeurig zijn temperatuur in de gaten te houden wisten we dat met 2 a 3 keer per dag pufjes de astma goed onder controle was te houden. Als we stopten of minderden ging de temperatuur gelijk weer omhoog en was hij gelijk weer benauwd. Leuk vooruitzicht voor de rest van zijn leven…..
Na 1.5 jaar spraken we toevallig iemand die haar dochtertje was genezen van astma. We waren eerst wat sceptisch, maar vonden het toch het proberen waard. Erwin Hermans had al veel ervaring met jonge kindjes en daar hebben we toen een afspraak mee gemaakt. Na de eerste afspraak durfden we nog niet gelijk te stoppen met de medicijnen, maar Erwin gaf bij de 2e afspraak aan om af te bouwen. Uiteindelijk bij de de laatste afspraak was Sander al helemaal medicijn vrij. Frappant was dat zijn normale temperatuur altijd 37.8 was en nu 37. Toen wisten we dat hij genezen was.
Nu (2 jaar later) is Sander een gezonde jongen zonder astma. De medicijnen zijn niet meer aangeraakt geweest sinds de behandeling.
Frappant is dat de huisarts heel lauw reageerde toen we hem vertelde dat Sander van de medicijnen verlost was. Tsja, dat was weer een goede klant minder. Onbegrijpelijk dat deze methode zo weinig wordt gepromoot in Nederland. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te vertellen, en ik hoop dat dit verhaal een steuntje is voor de twijfelaars.

 

image showing crack

What happens to our joints when we “crack” them and is it bad?

Hieronder vindt u een video over, wat er gebeurt als we onze vingers of andere gewrichten manipuleren of “kraken”, …

MRI-scan directly shows result of lower back manipulation.

Er werd onderzoek gedaan naar het rechtstreeks effect van een manipulatie van de lage rug bij ongeveer honderd patiënten …

baby tillen

Spinal manipulation is effective in relieving infantile colic.

Er werd door het Center for Biomechanics, Odense University, Denmark, een onderzoek naar kolieken bij huilbaby’s …