Getuigenissen astma

Onderstaande getuigenissen zijn maar een deel van de spontane reacties van tevreden patiënten die we mochten ontvangen in de loop der jaren.

 

Erwin Hermans Dankjwel

Gepost door: loodts

 

Onze kinderen , zijn nu drie keer bij Erwin geweest bijde voor astma , refluxs concentratiestoornis, slecht slapen, hoesten, luidarmen.
onze kinderen maakte de appothekers heel rijk.
Maar nu zijn ze bijde al een 4 weken heelmaal medicijne vrij, zelfs onze oudste zoon toch wel redelijk zwaar astma gebruikt niks meer,
ook niks meer voor zijn darmkes,
hij noemt Erwin de tovernaar ,
graag gaat hij er niet naartoe omdat het een beetje schrikken is onder de bahandeling maar is altijd blij dat het voorbij is , en hij het heeft laten doen.
Onze kleine meid moet altijd heel erg wenen onder de bahandeling, maar ze stopt ook direkt met wenen na de bahandeling,
en is heelmaal niet bang van Erwin nadien,
want ze gaat gewoon naar hem toe.
dus wij zijn zeker erg tevreden en willen zker Erwin de tovenaar al bedanken,
en wij wachten op de volgende sesie
MVg mama en papa loodts
Emma en Jonas Loodts


Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

 

Hallo iedereen
Mijn zoontje heeft al vanaf +/- de 6 de maand na de geboorte last van zijn luchtwegen.
Vrijwel alle maanden had hij valse kroep dat soms 3 a 4 weken duurde.
Vooral s’nachts had hij een constante irriterende droge hoest !!
Telkens gingen we niet beterwetend naar de huisarts + de longspecialisten en daar kregen we te horen dat onze zoon astma had.
De cortisonen puffers seritede/pulmicort/combivent……… + neussprays nassonex…..
werden voorgeschreven en inderdaad het hielp.
Ik had ook al een paar keer gestopt met die troep niet meer te geven maar helaas zijn astma kwam steeds terug.
Homepathie werd gestart maar helaas geen reactie.
Vechtend tegen het feit dat mijn zoon alle puffers en dergelijke medicatie eigenlijk wel nodig had voor een onderhoud-medicatie probeerde ik alles uit om hem medicatie-vrij te krijgen. steeds zonder resultaat.
Dylan is nu 9 jaar oud en zijn we gestart met de MNITherapy.
Ik ben in kontakt gekomen met Erwin Hermans en hij heeft onze zoon nu al 2 sessie’s gegeven.
Mensen geloof het of niet maar Dylan is nu al 4 weken medicatie vrij !!!
Ik heb gevraagd aan de longspecialist hoelang de nawerking was van de puffers die hij nu toch al 8 jaar neemt en het antwoord was 1 tot 2 weken.
Dus so far so good, Ik ben alvast overtuigd maar blijf nog wel even voorzichtig voor wat de toekomst brengt.
Dus Herman dat je dit leest , je bent onze reddende engel !!!!

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

 

Hallo
Even een update van mijn zoon Dylan :
Ondertussen heeft hij de 4 sessies achter de rug, en is nu 2 maanden medicatie vrij.
Dit was ons nog nooit gelukt in 8 jaar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sporten heeft ook geen beperkingen zoals vroeger het hoesten e.d….
Erwin , je mag jezelf eens flink op de borst kloppen. proficiat !!!!
Ik hou jullie op de hoogte met de evaluatie van mijn zoon.
Nogmaals bedankt voor het veranderen van Dylan en ons leven.
Papa Dylan

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

 

Hallo Erwin
We zijn nu April 2008 en Dylan is nog steeds PERFECT !!!!!
Geen medicatie , loopt een marathon zonder enige last van hoesten enz……..
We zijn en blijven je enormmmmmmmmmm dankbaar !!!
Boodschap aan iedereen die je kan vinden in dit verhaal: twijfel niet aan deze methode en laat je of je kind behandelen !!
Wij hebben het ook gedaan enkel ….. 8 jaar te laat !!
Nogmaals ne dikkkkkke ” MERCI ” !!!!

Rudi

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: Erna

 

Hallo,
Omdat er zo weinig geweten is over de ‘MNITherapy’ wil ik graag mijn ervaring met jullie delen.
In november is onze dochter ’s nachts heel hevig beginnen hoesten. Een blaffende hoest zoals bij een zeehond. Lief zou je denken, maar neen hoor. De pijn in haar borstkas werd ondraaglijk. De dokter schreef hoestsiroop voor, maar er kwam geen verbetering.
Volgende stap was 3 x per dag aan het aerosoltoestel met atrovent, pulmicort, (het derde weet ik echter niet meer). Er werd bloed afgenomen maar daaruit is niets tevoorschijn gekomen. Geen astma, geen allergie. HELP wat is het dan. Onze dochter kon niet slapen omwille van de vervelende hoest en geraakte uitgeput.
Na 14 dagen nog geen enkele verbetering. We werden doorverwezen naar de kinderarts. Deze heeft een röntgenfoto genomen van haar thorax. Daar was echter niets op te zien. Aangezien ze de maximum dosis met het aerosolen al had gekregen wist hij echter niet veel raad. Hij heeft ons toen ‘Medrol’ =cortisone voorgeschreven. Na de dosis die zij (11 jaar) mocht krijgen gegeven te hebben, was haar hoest verdwenen. In eerste instantie waren we opgelucht, maar een dikke maand later was ons zeehondje terug. We werden een beetje bang. Wat als onze dochter iets ernstigs zou hebben.
Nogmaals naar de kinderarts => terug foto’s en terug ‘Medrol’. We hebben het toen laten horen dat we contact wilden opnemen met een osteopaat maar daar was geen gehoor naar. Op aanraden van mijn zus ‘wiens zoon ook bij Erwin Hermans in behandeling is geweest’ heb ik een afspraak gemaakt. We wisten op voorhand dat het met één enkele behandeling niet opgelost zou zijn. Na de eerste behandeling was er op de terugweg naar huis al minder gehoest in de auto. Na een paar dagen werd het weer erger, maar we wisten dat we de week later terug moesten komen en we zouden het hem dan wel vertellen. Maar de hoop hadden we nog niet opgegeven. Na de tweede behandeling bleef de hoest langer weg. Na de derde behandeling ‘alweer een week later’ was er zo goed als geen hoest meer. Gisteren heeft ze de vierde behandeling gekregen en we moeten niet meer terug komen.
Ik ben blij dat we dit gedaan hebben. Al die medicatie is ook niet goed en kost bijgevolg ook nog eens een hele hoop geld.
We kunnen nu enkel hopen dat het niet meer terugkomt. En moest het zijn dat het terugkomt zullen we zeker en vast direct contact opnemen met Erwin of een collega.
Bedankt, we zijn blij dat ons zeehondje verdwenen is en dat ze geen medicatie heeft nodig gehad.
Groetjes,
Erna (mama van)

 

Re: Astma volledig weg !!

Gepost door: rudi

 

Laatste update van Dylan:
Alles is perfect, Puffers of pillen in geen 1,5 jaar meer gebruikt , Dylan loopt op het veld voor 2 en dit allemaal door Erwin.
1000 x thanks.


Enthousiaste ervaring met de MNITherapy

Gepost door: ineke leenders

 

Via mijn schoonzuster uit Antwerpen ben ik bij Erwin Hermans te Brasschaat beland voor een behandeling met de MN-IT. In eerste instantie keek ik er raar tegen aan en had ook niet de neiging om heel snel een afspraak te maken. Achteraf had ik daar spijt van: ik wilde dat ik deze behandelmethode veel eerder had ontdekt!
Ik werd veel soepeler voor mijn 57 jaar en ook al lang bestaande klachten verdwenen.
Mijn ventolin pufjes voor mijn astma hoefden al heel snel niet meer. Mijn andere medicijnen moest ik helaas wel blijven gebruiken.
Maar ook mijn huidklachten zoals exceem zijn na de behandeling vrijwel helemaal weg.
Niet alleen lichamelijk voel ik me een stuk beter, ik zit ook veel beter in mijn vel. Ik zal dan ook zodra ik merk dat dat nodig is weer onmiddellijk kontakt met Erwin opnemen.


ongelooflijk maar puffer vrij

Gepost door: cinneke

 

Ik wil graag ons verhaal hier even posten omdat het misschien andere mensen kan helpen om niet zo lang te wachten en twijfelen als ik.
Sverre mijn zoontje van 9 heeft al heel zijn leven last van eczeem en zeer slechte ademhaling. Ondertussen zaten we in behandeling in het ziekenhuis bij specialisten voor kinderen met allegie. Het enige dat er ons voorgeschreven werd waren extra dosissen puffers. s Morgens 2 , ’s middags 2 ’s avonds 2 bij te sporten en inspanning, enz.Wij gingen niet weg zonder puffer.
Nu kreeg Sverre ook last van netelroos en winterhanden en voeten.Na 8 jaar het nr van Erwin in de kast te hebben liggen ging ik toch nog maar eens alles na lezen.Mijn buurvrouw zei me dat ze er ook geweest was en vol eczeem stond. Na 4 behandelingen was ze er van af. Dit trok me over de streep. Uiteindelijk heb ik naar Hans gebeld omdat het dichter bij was.
Hij nam echt zijn tijd om alles uit te leggen, maar eerlijk gezegt, ik geloofde er niet in hoor. Sverre zijn neus zat helemaal dicht en Hans deed iets met zijn hals en ja Sverre kon door zijn neus ademen. Ik dacht, ja ja t zal wel voor een uurtje zijn. Maar neen, elke keer dat we konden gaan leek het dat hij langer en langer zonder puffer kon. Ondertussen is hij al 2 maanden puffer vrij. Hij heeft 30km gefietst, slaapt vast, is rustiger, ruikt alles voor de 1ste keer, eigenlijk heel zijn leven is veranderd. Nu gaan we af en toe nog eens langs om zijn hals los te maken zodat hij niet meer vast komt. Het rare is dat hij zelf voelt wanneer zijn nek vast zit, mama je moet nog eens bellen.
Ik raad het iedereen aan, en wacht geen 8 jaar zoals wij.
groetjes
mama van Sverre


Sander al jaren astma vrij 

Gepost door: Marinus

 

Toen onze Sander ongeveer 1 jaar oud was bleek na een periode van ziektes en benauwdheid dat Sander astma had. Op doktersadvies is Sander toen aan de Flixotide en Ventolin gezet. Door nauwkeurig zijn temperatuur in de gaten te houden wisten we dat met 2 a 3 keer per dag pufjes de astma goed onder controle was te houden. Als we stopten of minderden ging de temperatuur gelijk weer omhoog en was hij gelijk weer benauwd. Leuk vooruitzicht voor de rest van zijn leven…..
Na 1.5 jaar spraken we toevallig iemand die haar dochtertje was genezen van astma. We waren eerst wat sceptisch, maar vonden het toch het proberen waard. Erwin Hermans had al veel ervaring met jonge kindjes en daar hebben we toen een afspraak mee gemaakt. Na de eerste afspraak durfden we nog niet gelijk te stoppen met de medicijnen, maar Erwin gaf bij de 2e afspraak aan om af te bouwen. Uiteindelijk bij de de laatste afspraak was Sander al helemaal medicijn vrij. Frappant was dat zijn normale temperatuur altijd 37.8 was en nu 37. Toen wisten we dat hij genezen was.
Nu (2 jaar later) is Sander een gezonde jongen zonder astma. De medicijnen zijn niet meer aangeraakt geweest sinds de behandeling.
Frappant is dat de huisarts heel lauw reageerde toen we hem vertelde dat Sander van de medicijnen verlost was. Tsja, dat was weer een goede klant minder. Onbegrijpelijk dat deze methode zo weinig wordt gepromoot in Nederland. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te vertellen, en ik hoop dat dit verhaal een steuntje is voor de twijfelaars.


Zo blij dat we MNITherapy en Hans De Laet gevonden hebben!

Gepost door Kelly F

 

Zo, hier zijn we dan, eindelijk een belofte nakomen die we al een heel tijdje terug maakten. Ik ben nu eenmaal niet zo’n forumschrijver…

Ik zal bij het begin van ons verhaal beginnen:

Mijn vriend leed al van kindsaf aan astma. Tijdens zijn kindertijd was dit best ernstig, met het nodige aerosollen, puffen tot zelfs enkele ziekenhuisopnames. Hij was ook zowat allergisch aan alles (bomen, grassen, kat, hond, enz.). Als volwassene was zijn astma wel gestabiliseerd, met een onderhoudsdosis van een dagelijkse puff Symbicort. Verder had hij er eigenlijk geen last meer van.

Nu bijna een jaar geleden (zoals ik zei, ik maakte de belofte om hier te schrijven al een hele tijd terug), was ons zoontje (toen een dik half jaar) “niet goed bezig”. Hij ging van de ene verkoudheid over in de andere, wat steeds resulteerde in bronchiolitis. Zijn verkoudheid “zakte altijd opnieuw en heel snel lager”. Dit met de nodige bezoeken aan de kinderarts, aerosollen en uiteindelijk zelfs puffen met Ventolin en Flixotide (waar ik me vanaf het begin echt niet goed bij voelde!) tot gevolg. Hij was net begonnen met naar de crèche te gaan, waardoor hij dus constant in aanraking kwam met nieuwe virussen.

Omdat het puffen met zo’n Vortex-voorzetbuis écht niet lukte en telkens voor ween- en brulscenario’s zorgde, was ik op een dag op het internet aan het zoeken naar “tips” om puffen bij zo’n kleintjes wat vlotter te laten lopen. Daar kwam ik de naam “MNITherapy” tegen. Ik googlede dit en kwam uit op deze website. Toen ik wat meer ging lezen over wat het juist inhield, zag ik volledig mijn vriends lichaamsbouw voor me: met vooral zo’n “bult” aan één van de twee kanten van de “ribbenbogen” (of hoe moet ik het noemen). Toen ik hem later hierover vertelde en ook zei dat typisch is dat men de nek niet zo goed kan draaien naar een kant, herkende hij dit ook bij zichzelf. Ik kreeg het gevoel van: dit moeten we écht eens proberen, ook voor onze zoon. Baat het niet, dan schaadt het niet dachten we.

Ik nam contact op met Hans De Laet, en stelde aan de telefoon wat kritische vragen (niet zomaar blindelings aan iets beginnen, dacht ik zo…). Hans was zo zeker van zijn stuk, dat het bijna ongeloofwaardig werd. Goed, we waagden het erop en maakten een afspraak.

Het verdere verloop: we kregen op een rustige manier duidelijke info over de visie en behandeling. Dat was een geruststelling.

Toen onze zoon op de tafel lag en behandeld werd, weende hij stevig, maar dat was onmiddellijk gedaan toen ik hem daarna terug mocht vasthouden. écht pijn zal het dan wel niet gedaan hebben? Onze zoon kon uiteraard niet zeggen wat het met hem deed, mijn vriend wel:

Toen hij van de tafel kwam, zag ik zijn ogen vol ongeloof: hij zei ook dat hij nog nooit zo had kunnen doorademen als op dat moment. De blik in zijn ogen, zal ik nooit vergeten.

De dag na de eerste behandeling zagen we dat onze zoon al in de goede richting begon te gaan, zo ook na de volgende behandelingen. Mijn vriend voelde zich fantastisch goed en ging op in zijn sport als nooit tevoren.

In de loop van het voorjaar hebben we bij onze zoon de Flixotide-puffs kunnen afbouwen. Ze deden het alle twee echt goed.

Inmiddels zijn we al wel een paar keer op “onderhoud” moeten gaan, zowel voor onze zoon als voor mijn vriend. Bij onze zoon is de verklaring vermoedelijk te vinden in het feit dat hij nog regelmatig verkeerd wordt opgepakt (ondanks onze herhaaldelijke vraag aan iedereen,crèche, enz om hierop te letten! Echt niet evident om dit wijs te maken aan de mensen!), maar misschien gewoon ook wel de valpartijen die hij doet. Nu bijvoorbeeld heeft onze zoon nu een eczeemplek in de plooi van zijn arm die we niet “weggesmeerd” krijgen, dus hebben we een nieuwe afspraak gemaakt voor volgende week.

In elk geval: liever een paar keer “op onderhoud”, en een tot nu toe puff-vrije winter. De kinderarts had ons immers gezegd dat we normaal gezien eind september al terug met de Flixotide zouden moeten beginnen, wat tot nu toe ABSOLUUT nog niet aan de orde geweest is. Onze zoon doet het écht goed (hout vasthouden)!!! Uiteraard zijn er nog wel de nodige loopneuzen (de crèche, en weerstand opbouwen he), met af en toe wat losse “keelratels” van slijmen die hij gemakkelijk weghoest als we hem vragen om te hoesten.

Dus: ook via deze weg: bedankt Hans! Ik maakte u twee beloftes, namelijk een getuigenis schrijven (met wat vertraging, bij deze) en mond-aan-mond-reclame maken. Dat tweede hebben we al uitgebreid gedaan, we hebben al mensen met allergiën, reflux, luchtwegproblemen doorgestuurd, telkens met resultaat!

Kelly F


asthma dochtertje

Gepost door: Tania Wynants

 

Mijn dochtertje werd prematuur geboren en had sinds de geboorte problemen met haar longetjes.

Allerhande onstekingsvormen van de luchtwegen bleven haar ook niet gespaard en ze had ook een vorm van asthma.

Maw, het aërosoltoestel leidde bij ons een 2de leven.

Tot ik in contact kwam met kinesist Hans De Laet (Antwerpen) en via via vernam dat hij met de MNITherapy werkte.

Mijn dochter heeft een 6 à 8 tal sessies van deze behandeling ondergaan en geloof het of niet, het aërosoltoestel staat sinds meer dan 1 jaar mooi opgeborgen in de kast.


Dankbare Segert na MNITherapy

Gepost door: ameleelangeweg

 

Mijn naam is Segert Langeweg 59 jaar (NL)

 

Mijn ervaring met de behandeling van mijn osteopaat Steven Vereecke (B) voor mijn inspannings astma.

Al tientallen jaren heb ik last van benauwdheids klachten bij sporten (hardlopen). Na enkele kilometers kreeg ik het dan erg benauwd en kon ik mijn training niet meer vervolgen. In rust was alles weer normaal.

Via de huisarts (die mij eerst niet geloofde dat ik alleen met inspanning het benauwd kreeg) heb ik uiteindelijk inhalatie medicatie gekregen die wel hielp maar mij niet van deze heuvel af kon helpen.

Steven vertelde mij dat hij een therapie had de MNITherapy.

Na 5 behandelingen in 3 maanden ben ik klachten vrij en kan ik weer hardlopen zonder te inhaleren!

Ik ben Steven dan ook heel danbaar.


geen astma puffer meer nodig door MNITherapy

Gepost door: Claire Broers

 

Na 3 behandelingen door een officiele MNITherapeut

is bevestigd door mijn longspecialist dat ik geen medicijn

meer behoef te gebruiken, omdat bij de longfunctietest er

nauwelijks verschil wat tussen voor en na het gebruik van

medicijn. Ik volg alle adviezen goed op en hoop dat ik

nu vrij ben van de puffers.

 

C.Broers

 

 

Re: geen astma puffer meer nodig door MNITherapy

Gepost door: Claire Broers

 

Na 3 behandelingen met MNITherapy door een officiele MNITherapeut

in Vaals hoef ik van de longspecialist geen medicijn meer te gebruiken.

Ik gebruikte symbicort en ben nu ale maanden astma vrij.


 

reactie MNITherapy

Gepost door D.O.
Mijn beide zoons zijn naar volle tevredenheid in behandeling geweest bij Steven.
Mijn oudste zoon had astma en is 2 jaar geleden opgenomen geweest op de IC v het Radboudziekenhuis in Nijmegen.
Hij heeft vele medicijnen gehad maar omdat dat voor ons als ouders niet goed voelde, ben ik via mond op mond reclame bij Steven uitgekomen.
4 keer is mijn zoon behandeld en ik kan zeggen dat hij eigenlijk zo goed als genezen is v astma. Hij groeit weer en heeft geen verdere behandelingen nodig in het ziekenhuis.
Mijn jongste zoon is ook behandeld door steven. Bij hem duurde de behandeling iets langer maar eveneens met prima resultaat.
Voor het eerst in jaren heeft hij geen allergische reacties meer, ook niet meer in de klas na de zomervakantie. Normaal kwam dan de stofallergie in alle hevigheid opzetten maar dat is geheel voorbij.

Steven is een rustige vriendelijke man met kennis v zaken die doelbewust en rustig te werk gaat. Geen grote prater, geen gedoe, maar een gedegen en kundige therapeut.
Ik kan hem van harte aanbevelen. Hij heeft ons correct en naar volle tevredenheid geholpen.

D.O.

image showing crack

What happens to our joints when we “crack” them and is it bad?

Hieronder vindt u een video over, wat er gebeurt als we onze vingers of andere gewrichten manipuleren of “kraken”, …

MRI-scan directly shows result of lower back manipulation.

Er werd onderzoek gedaan naar het rechtstreeks effect van een manipulatie van de lage rug bij ongeveer honderd patiënten …

baby tillen

Spinal manipulation is effective in relieving infantile colic.

Er werd door het Center for Biomechanics, Odense University, Denmark, een onderzoek naar kolieken bij huilbaby’s …