Getuigenissen huidziekten

Onderstaande getuigenissen zijn maar een deel van de spontane reacties van tevreden patiënten die we mochten ontvangen in de loop der jaren :

 

Dag Erwin,

Ik wou je even bedanken in naam van Lucas.
Gisteren stond hij nog vol rode vlekjes, gisterenavond heeft hij van jou een behandeling gekregen en vanmorgen geen vlekje meer te bekennen…
Wonderlijk!
Thanks,
Jan (en Kelly en Lucas).

Eczeem verholpen

Hallo allemaal,

Graag wil ik onze ervaring aan dit forum toevoegen. Ons zoontje, Jasper Hilberink, had enkele maanden na zijn geboorte ter hoogte van zijn oren uitslag op zijn wangen. Verder had hij vaak last van warmte-uitslag over zijn hele lijfje (behalve de benen), maar het was dan ook een warme zomer. Verder was hij altijd veel verkouden en heeft hij tegen de benauwdheid die daar soms mee gepaard ging een tijdje een inhaler moeten gebruiken.

Hij kreeg, aansluitend op de waterpokken direct na zijn 1ste verjaardag, een vervelende rode plek (eczeem) op zijn schouderblad die erg jeukte. Hij krabte deze steeds weer open en de plek werd steeds lelijker. Langzaamaan kwamen er meer plekken op zijn rug. We zijn hiermee enkele malen naar de huisarts gegaan die wat zalfjes voorschreef alsmede druppeltjes. Ook een verzachtende vaseline tegen de jeuk / irritatie.

Waar Jasper voorheen heerlijk in zijn blootje speelde vooraleer hij een bad nam ’s avonds voor het slapen gaan, was het inmiddels ondoenlijk geworden hem naakt te hebben want hij ging direct hevig krabben. Omkleden was een constant gevecht om zijn handjes weg van zijn huidje te houden. ’s Nachts lag hij als een hondje met zijn rugje over het matras te schuren en overdag werden muur en meubels als krabpalen gebruikt. Zwemmen was taboe geworden. Zijn rug was inmiddels bezaaid met lelijke rode plekken: eczeem. Soms open en nat, soms gesloten en dik.

Wij zijn naar een kinderarts verwezen welke slechts constateerde dat Jasper dus eczeem had (wat een inzicht…) en hij zei dat we met de zalfjes en druppeltjes van de huisarts door mochten gaan bij een hogere dosering. Hij zou er net als iedereen uiteindelijk wel overheen groeien zei hij. Met alle respect; daar heb je dus echt helemaal niets aan.

Omdat we op vakantie gingen, en zouden gaan zwemmen, hebben we aan de huisarts een nieuwe creme gevraagd. Deze wilde hij wel geven, maar hij adviseerde ons (zeer goed) deze cortisone niet te gemakkelijk te gebruiken. Maximaal 2 weken, 2 maal per dag smeren was het advies. Nieuwsgierig naar de werking van de zalf, ben ik eens op internet gaan speuren, en al gauw blijkt dan dat dit soort zalfjes zeer agressief zijn en vele bijwerkingen kennen. Wij besloten de zalf slechts 1 week te gebruiken (vakantie) en dan ook slechts 1 maal per dag te smeren. Het was wonderlijk hoe goed de zalf haar werk deed. Alle plekken verdwenen en de jeuk ging evenredig weg. We hebben heerlijk gezwommen die week. Eenmaal gestopt met smeren, kwam de eczeem in alle hevigheid direct weer terug.

Al surfend op internet naar informatie over eczeem, kwam ik bij de MN-IT terecht en noteerde ik de gegevens van Erwin Hermans. Wij zijn geen mensen die ons thuis voelen in alternatieve circuits maar deze methode kwam bij ons als zeer logisch en eigenlijk simpel te aanvaarden over. En laten we eerlijk zijn: de gevestigde medici lieten het toch echt afweten voor wat betreft het aanpakken van de oorzaak van het eczeem. Wij hebben contact gezocht met Erwin en een afspraak met hem gemaakt in Brasschaat. Hij garandeerde ons genezing. Een erg vreemde gewaarwording om iemand te spreken die zonder Jasper gezien te hebben, spreekt van 100% genezing. Maar feit was dat we de logica geloofden en dus ook Erwin.

De eerste behandeling werden we eerst goed voorgelicht en is precies uiteengezet wat er allemaal met Jasper moest gebeuren. Jasper moest in enkel zijn luier (toen 17 maanden) op de behandeltafel en Erwin deed zijn behandeling. Jasper werd furieus. Dit vond hij dus echt helemaal niet prettig. Gillen en huilen en zwaar verzet. Best al sterk zo’n klein kereltje, maar papa en mama hielden hem goed vast terwijl Erwin de behandeling verder uitvoerde. We hebben zo goed mogelijk geprobeerd rustig te blijven en ons vertrouwen in de behandeling uit te stralen. Jasper wilde erg graag weg. Volledig vermoeid viel hij in de auto direct in slaap. Erwin had verteld dat we alle vertouwen moesten hebben dat het in een drietal sessies wel genezen kon zijn.

De keren erna was Jasper steeds weer in paniek. Hij wilde ons steeds mee naar buiten nemen als we in de wachtkamer zaten en als Erwin dan tevoorschijn kwam, begon Jasper direct te huilen en “nee” te roepen. Hij heeft hierdoor een tijd allerlei situaties gewantrouwd die leken op de gang van zaken bij Erwin. Een bezoek aan de verloskundige bijvoorbeeld (voor mama die weer zwanger was) bracht hem ook in paniek, gewoon omdat we dan in een soortgelijke setting waren waarvan hij dacht dat hij behandeld zou gaan worden.

Na de eerste behandeling was er vrij snel sprake van vermindering, echter van korte duur. Na drie behandelingen was er nog steeds sprake van meer hoop dan resultaat. Erwin had er echter 100% vertrouwen in dat het volledig zou genezen, alleen dat er dus wat behandelingen meer nodig zouden zijn. Na de vierde behandeling ging het beter, en na de vijfde was het op een enkel plekje na volledig genezen!! Wat echter nog bleef was de jeuk. Enkele plekjes krabte hij steeds weer open. Erwin adviseerde ons zalf te gaan gebruiken die deze specifieke plekken ontstekingsremmend / bacterie-dodend behandelt en een andere zalf voor op de niet open plekjes zodat de bloedvaatjes hieronder herstellen. Twee tubes zalf, beiden op 100% natuurlijke basis, dus geen aggressieve cremes.

Jasper wordt over een paar weken twee jaar, en hij heeft weer een fantastisch glad huidje. Geen plekken meer, geen lidtekens, geen jeuk. Mensen die hem hem niet met eczeem gezien hebben, geloven niet dat hij eczeem gehad heeft. Wij hebben geen foto’s of iets dergelijks, maar het is ongelooflijk dat hij er nu helemaal van af is. Hij kan weer fijn in zijn blootje lopen en gewoon lekker zwemmen en badderen. Dit alles na vijf behandelingen en wat weekjes smeren met de cremes.

Het is een bijzonder vreemde gewaarwording dat een effectieve behandeling als deze, gebaseerd op logische theorie, zo bekritiseerd wordt door de medici / industrie. Onwetendheid noem ik dat. En natuurlijk zal het commercieel een verlies zijn wanneer de zalfjes, druppeltjes en pufjes minder verkocht worden.

Iedereen die de moeite neemt te zoeken naar een oplossing voor de problemen die vallen onder de methodiek van de MNITherapy moet beamen dat alle reguliere behandelingen symptoombestrijdend zijn en NIETS doen aan de feitelijke oorsprong van het probleem. De reguliere zorg onderdrukt de symptomen met medicijnen; en met de kritiek op de MNITherapy onderdukt zij de enige echte oplossing. Consequent zijn ze dus wel….met onderdrukken.

Iedereen die van het bestaan van mensen weet die klachten hebben zoals op de website beschreven wil ik vragen niet te twijfelen om de aandacht te vestigen op de MNITherpay. Het is geen tovenarij, geen zweverige secte, geen medisch proces met ondefinieerbare tijdsduur, maar een effectieve, begrijpelijke en heldere behandeling. De kwaliteit van het leven wordt hierdoor hersteld, voor jong en oud, voor de behandelde zelf alsook voor zijn of haar naasten. Schreeuw het van de daken: de MNITherapy werkt!

Groetjes van de familie Hilberink.

 


 

Eczeem verholpen

Hoi Erwin en Fam.Hilberink,

Het is al lang geleden, maar ik wou jullie toch nog laten weten dat het heel goed gaat met Quinn. Hij ligt nu wel ziek in bed, maar op een paar piepkleine plekjes zijn alle andere plekken en die vervelende jeuk gelukkig verdwenen.
Onze Quinn is een echte deugniet, die veel meer lacht en kan genieten van jeukvrije dagen.
Het is gewoonweg fantastisch om onze zoon zo te zien genieten.
1000 x dankt Erwin voor de goede zorgen.

groetjes,
Audrey & Quinn


eczeem

Ik schreef mijn vehaal in het lang reeds op het forum van zappybaby. En een korte versie op deze site maar nu merk ik dat het op de oude versie staat.
Jansien mijn dochtertje van 10 maanden had erge last van voedingsallergie en eczeem. Erwin Hermans adviseerde 4 behandelingen en die zitten er nu op en met succes.
Mensen uit mijn omgeving vragen dan hoe is het met haar eczeem en als ik nu kan zeggen dat het weg is staan ze verbaast te kijken.
Het is dan ook een behandeling die de oorzaak aanpakt en dat deed ik in het verleden niet met het strijken van zalfjes en alle andere ellendige dingen die er bij komen kijken.

Niet tegenstaande zijn we erg blij dat we af zijn van het geïrriteerd lijfje vol uitslag en het oppassen en uitkijken met bepaalde voedings-was en verzorgingsprodukten.
Voor mij is het echter ‘DE’ methode omdat het resultaat echt verbluffend is.

Kleine Jansien is Erwin Hermans erg dankbaar net als haar ouders.


Bedankt Hans

Eind maart kreeg ik plots af te rekenen met een extreem zware eczeem. Het begon in mijn linkerhandpalm, die er na enkele dagen uitzag alsof hij verbrand was in de derde graad.Nadien volgde mijn rechterhand en zwollen de enkels van mijn beide benen zodanig op dat ik vaak niet meer kon stappen van de pijn. Ten einde raad ging ik naar een dermatoloog. Aanvankelijk schreef zij cortisonezalf voor, die ik 1X per dag moest aanbrengen.Het was een waar wondermiddel. Na drie dagen leek de eczeem overwonnen, maar wat ik al vreesde gebeurde:zodra de behandeling afgebouwd was, kwam de eczeem in alle hevigheid terug. Daarop besloot de dermatologe een allergie test te doen.Daaruit kwam naar voor dat ik allergisch was aan linalol, nikkel, sorbinezuur en kruisallergenen.Linolol is een stof die voorkomt in kruiden zoals tijm, lavendel, koriander, basilicum,…..Als herborist in opleiding en gepassioneerd tuinier was dit niet te slikken. Nikkel komt voor in zowat alle metalen gebruiksvoorwerpen en sorbinezuur in fruit en groente.Volgens de dermatologe kan zo’ n allergie op alle leeftijden plots de kop opsteken en is ze ongeneeslijk. Je moet er maar mee leren leven en af en toe cortisonezalf smeren.Vanaf het eerste moment kon ik dat niet aanvaarden of geloven.

Een bekende aan wie ik dit verhaal deed, vertelde me van een kinesist/osteopaat in Antwerpen, Hans De Laet, die haar van haar astma – door de reguliere geneeskunde ook als ongeneeslijk bestempeld- bevrijd had.Ik nam onmiddellijk contact op met Hans en kon enkele dagen later bij hem komen.

Als ik hem mijn probleem voorlegde, zei hij dat hij mij waarschijnlijk wel zou kunnen helpen met de MNITherapy die onderbouwd was. Ik had onmiddellijk vertrouwen in Hans, temeer daar hij zeer empathisch luisterde en telkens uitlegde wat hij precies deed, zodat het zeker niet op tovenarij zou lijken. Hij behandelde mij aanvankelijk 3X en ik voelde al vrij snel een duidelijke verbetering. Een bijkomende staphyllococcenbesmetting die Hans vermoedde en door labo-onderzoek bevestigd werd ( de dermatologe had hier niets over gezegd) vertraagde het genezingsproces aanzienlijk, aangezien een noodzakelijke antibioticakuur veel bijkomende levenskrachten vroeg.De maanden juli en augustus waren een waar gevecht met mezelf en mijn lichaam. Het was niet altijd gemakkelijk de moed er in te houden, maar al bij al was er beterschap. ’t Leek een processie van Echternach. Nu eind september, na 5 behandelingen, zijn mijn handen zo goed als weer normaal . Mijn onderbenen hebben nog wel wat last van(dragelijke) jeuk, maar de zwelling en het afschilferen van de huid is gedaan. Van allergie is er geen spoor meer. Ik pluk, droog, verwerk…kruiden

en geniet;

Daarvoor ben ik Hans ontzettend dankbaar, meer dan ik in woorden kan uitdrukken. Ik kan alleen maar iedereen die last heeft van eczeem, allergie of asthma aanraden Hans of een andere therapeut die werkt met de MNITherpay op te zoeken. Mochten de reguliere en de zogenaamd alternatieve geneeskunde ernstig samenwerken, zou de patiënten hiervan de vruchten plukken.

Rik Fagard


Mario

dag ik ben Mario 35jaar heb 4 jaar psoriasis had veel kloven op handen en voeten had, kloven op voeten tot bloedens toe. kon er zelfs nie meer op wandelen van de pijn.
de huisarts had mij door gestuurd naar een dermatoloog. daar moet ik pillen van pakken neotigason en zalf smeren van bovobet maar dat lukte nie.
toen een puva kuur gestart, ook zonder resultaat. door een Kine van mijn vriendin ben ik bij Philippe Claes terecht gekomen en ik dacht ik ga die therapie eens proberen.
de mnit therapie is in het begin af zien voor mij en voor de gene die de therapie geeft was het ook afzien. ik zag het met de week verbeteren. tot wij zo een 8 manden ver waren toen had ik een terug val, weer kloven tot bloedens toe, weer die pijn, da was niet te doen.
tog maar blijven verder doen. na de 10de maand ging het weer de goei kant uit ! Toen ben ik begingen te stoppen met die pillen van neotigason was,da al 2 jaar aan het pakken toen 3 maanden zonder pillen ging goe, toen weer een terug val gehad maar minder erg. ook weer blijven door bijten.
in het begin van de behandeling was het 1 maand 1keer per week en toen om de maand en toen om de 6 wekken en zonder pillen ben ik van de psoriasis af en ondertussen 2jaar van die pillen af en ondertussen beide.
ik er al 6 maand van af. nu sta ik nog op onderhoud 1 keer om de 2’maand.
iedereen die aan de behandeling begint raad ik aan door bijten ook al krijg je een terug val en het is ook afzien maar nu zeg ik,het was het afzien waard.
m.v.g Mario,kwanten


Evi, netelroos, …

Sinds 2014 had ik enorm veel last van een zware vermoeidheid, haaruitval, rugpijn, gewrichtspijnen, onregelmatige maandstonden en een spijsvertering die helemaal overhoop lag. Op het einde van dat jaar kreeg ik er dan ook nog netelroos bij. Deze netelroos uitte zich in het begin met de gekende rode vlekken maar na enige tijd kreeg ik heel andere vormen van deze vervelende ‘allergie’ zoals reflux, gezwollen ogen en lippen, dikke voeten en handen en ook kreeg ik last van de luchtwegen. Dit werd dagelijkse kost waardoor ik een beetje wanhopig op zoek ging naar hulp. Maar… geen enkele dokter wist raad. Ik had me in het UZ-Leuven laten testen op allergieën maar ik bleek er geen te hebben. Ik kreeg wel verschillende medicatie met histamine voorgeschreven en zo zou het probleem wel verdwijnen zei de dokter. Dit bleek helemaal niet het geval te zijn want de netelroos werd erger toen ik deze medicatie innam. Dan heb ik me bij een dokter in Gent laten testen voor de vermoeidheid, gewrichtspijnen, enz… Hij vertelde me dat ik nog bij de’ goede van de slechte’ was en moest me geen zorgen maken. Met een aantal voedingssupplementen zou ik me binnen zes maanden moeten beter voelen. Na 1 jaar heb ik deze supplementen achterwege gelaten want ik voelde me niet beter.. Ondertussen was ik 2 liter water per dag aan het drinken en bleef de netelroos weg. Dat had ik goed opgelost, dacht ik. De andere klachten bleven wel aanslepen maar daar had ik me voor een stuk bij neergelegd. Tot ik begin 2016 terug dagelijks last kreeg van netelroos en alle andere klachten bleven ook aanwezig zodat ik volledig uitgeput was. Mijn sport moest ik opgeven en de trap nemen ging ook niet meer. De onderzoeken werden terug opnieuw gedaan. De huisarts bleef erbij dat ik een allergie moest hebben maar het was zoeken naar een speld in een hooiberg. Terug werd er mij medicatie met histamine voorgeschreven maar daar werden de opstoten alleen maar erger van. Dan ben ik naar een reumatoloog geweest om na te gaan dat het een eventuele auto immuunziekte zou kunnen zijn. Na enkele onderzoeken moest ook deze prof bekennen dat hij niet wist wat er juist aan de hand was MAAR het was met zekerheid geen auto immuunziekte. Ook was ik langs geweest bij een internist en deze moest mij ook een diagnose verschuldigd blijven. Ik stond terug bij af en was teneinde raad. Ondertussen had ik een puffer, nam ik ‘medrol ‘ waar ik ontzettend ziek van werd en sleurde ik me dagelijks naar het werk. De opstoten werd met de dag erger. Ik had geen sociaal leven meer en moest ik me naar mijn job sleuren.

Tot ik een afspraak bij Hans De Laet had kunnen bemachtigen….

Ik ging heel gelaten naar de eerste afspraak en dacht bij mezelf, het zal wel.. De behandelingen waren voor mij heftig maar telkens ik zijn praktijk verliet, had ik het gevoel dat ik een nieuw lichaam bij me had. Geen pijn meer, alles was EINDELIJK los, mijn lichaam was bevrijd. ZAAAAALIG GEVOEL! Hans vertelde me na elke behandeling wat er eventueel nog zou kunnen volgen en ook dat het dan beter zou gaan. En dat was ook effectief zo! Al na 5 behandelingen was mijn probleem opgelost. Mijn laatste behandeling dateert van juni 2017 en vandaag (10-12-2017) ben ik nog steeds klachtenvrij. Geen netelroos meer, geen (gewrichts)pijnen, geen vermoeidheid, geen spijsvertering meer die overhoop ligt en ik kan zelfs terug door mijn neus ademen! Dit had ik trouwens nog nooit gekund! EN ik kan terug sporten! EN ik moet geen medicatie meer nemen! Conclusie: ik ben een gelukkig en gezond persoon!

Hans, ik kan jou niet genoeg bedanken!! Bedankt voor het vertrouwen dat je me hebt gegeven en bedankt voor jouw vakkundigheid. Bedankt om me zo goed te begeleiden. Jij bent de juiste man op de juiste plaats en een krak in zijn vak, zoals ze zeggen!! Bedankt om naar mijn ‘probleem’ te luisteren en vooral bedankt om me hiervan te verlossen. Ik hoop dat jij minstens 200 jaar mag worden zodat je nog veel mensen kunt verder helpen.

1000 maal bedankt!!

Evi

 


 

Toen mijn zoontje 3 maanden werd kreeg hij last van uitslag in zijn gelaat.
Via de pediater zijn we doorgestuurd naar een dermatoloog die sprak van een schimmelinfectie. Er werd cortisone-en schimmelwerende crème voorgeschreven. Toen deze niet werkten, in tegendeel het verergerde, werden we doorgestuurd naar het ziekenhuis.
Daar kwamen ze na verschillende onderzoeken (wissertjes en bioptie), tot de constatatie dat hij seborroïsch eczeem heeft en daarop een bacteriele infectie had.
We waren ondertussen al 2 maanden en talloze crèmes verder. Zijn gezichtje was ondertussen helemaal bedekt met de uitslag. Na een antibiotica-behandeling verdween de infectie, maar de eczeem bleef.

Toen we met zekerheid wisten dat het eczeem was, heb ik een afspraak gemaakt bij Hans.

Die kon met één aanblik op mijn zoontje zeggen wat het probleem was: seborroïsch eczeem met een bacteriele surinfectie.
Na 1 behandeling was de uitslag praktisch verdwenen.
Hadden we dat eerder geweten…

 

PastedGraphic-1 voor

 

PastedGraphic-2 na

Bedankt Hans voor uw goede zorgen.

Lobke

 


 

In de zomer van 2016, ik was op dat moment 27 jaar, is psoriasis vastgesteld. Dit begon met kleine schilferige vlakjes ter hoogte van de navel. De maanden, jaren daarna zijn de symptomen verslechterd. Ik kreeg verspreid op het volledige lichaam (benen, romp, armen, hoofd) deze zelfde plekjes. In eerste instantie heb ik hormonenzalf toegeschreven gekregen, vervolgens ben ik doorverwezen naar dermatoloog. Bij de dermatoloog kreeg ik een combinatie van zalf en lichttherapie. De symptomen waren tijdelijk beter, maar ze kwamen steeds terug. 

Na deze periode, ben ik op zoek gegaan naar een alternatieve methode in de behandeling van psoriasis. Ik ben terecht gekomen bij Philippe Claes (MNIT therapie). De eerste weken van behandeling, was nog geen duidelijke beterschap. Na verloop van tijd (ongeveer 1 maand), was er wel duidelijk beterschap te zien (plekjes werden kleiner en / of verdwenen). 

De volgende maanden verbeterde de symptomen telkens weer, de meeste vlekken verdwenen langzaamaan. 

De behandeling ervaar ik als zeer stevig, je moet op bepaalde momenten zeker doorzetten (het is niet bepaald prettig). 

Ondertussen na ongeveer 3 jaar, zijn alle vlekken weg op benen, romp, armen. De schilfering is nog wel aanwezig  ter hoogte van de  haarlijn, achter rechter oor, tussen wenkbrauwen, onder hoofdhaar. Op deze plaatsen heeft de behandeling minder effect, deze zijn wel onder controle door voorgeschreven zalf. Overmatig alcoholgebruik, bepaalde voedingsmiddelen en stress geven ook vaak een verslechtering. 

Opmerking: de behandeling is steeds gepaard gegaan met een gevarieerd dieet met veel groeten en fruit, en een aantal supplementen. 

 


 

Hallo Philippe,

 

Ik ben na enkele positieve verhalen bij Philippe Claes terecht gekomen met een atopisch eczeem aan de oogleden. Na jarenlang testen en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, bleven de klachten. Wekelijks zalf met cortisone smeren was de enige denkbare oplossing…

 

Tot Philippe de juiste vragen stelde. ‘Heb je toevallig ook jeuk aan de hoofdhuid?’ Deze vraag was nog nooit gesteld. Volgend op het positieve antwoord en een uitgebreide kennismaking met mijn medisch dossier, was de knoop snel doorgehakt en zijn we gestart met de therapie.

 

Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en de klachten zijn nagenoeg verdwenen. Wel is een regelmatig onderhoud zeker nodig want door stress of overdaad aan 1 bepaalde stof kan er een lichte vorm van eczeem terugkomen.

 

Ziehier de evolutie betreffende de uitlokkingen:

 

Voorheen matige reactie op huisstof, flanel, pinda’s, wol, rode wijn, bier, cola en agrum.

Voorheen sterke reactie op Bolognese saus, Ketchup en drop.

 

Momenteel slechts lichte reactie op flanel en rode wijn.

Momenteel goed te verdragen zijn: pinda’s, Bolognese saus, Ketchup en drop. (geen reactie meer)

 

Ook is er veel meer rust gekomen in aangezichtshuid en hoofdhuid. Een meer natuurlijke teint en nog heel zelden jeukende oogleden en hoofdhuid meer.

 

De rest is nog niet getest.

 

Heel erg bedankt, Philippe!

image showing crack

What happens to our joints when we “crack” them and is it bad?

Hieronder vindt u een video over, wat er gebeurt als we onze vingers of andere gewrichten manipuleren of “kraken”, …

MRI-scan directly shows result of lower back manipulation.

Er werd onderzoek gedaan naar het rechtstreeks effect van een manipulatie van de lage rug bij ongeveer honderd patiënten …

baby tillen

Spinal manipulation is effective in relieving infantile colic.

Er werd door het Center for Biomechanics, Odense University, Denmark, een onderzoek naar kolieken bij huilbaby’s …