Allergie, visie van de MNITherapy

stop allergie2Om de symptomen van allergie te behandelen bestaan er in de apotheek massa’s verzachtende produkten, van zalven tot sprays, puffers, …

Ook de farmaceutische geneeskunde stelt massa’s medicijnen ter beschikking om allergie aanvallen in te dijken.

Echter, al deze middelen, of ze nu homeo- dan wel allopatisch zijn, zullen enkel symptomatisch werken: de klachten zullen verlicht worden maar nooit genezen.

De MNITherapy kan de oorzaken wél oplossen zodat uw immuunsysteem zich terug kan herstellen en u weerbaarder bent tegen bepaalde allergenen.

Om te begrijpen wat de MNITherapy inhoudt verwijzen wij naar onze eerdere besprekingen op de over MNITherapy  pagina’s  en de Astma pagina’s.

 

 

De combinatie van de reeds eerder besproken blokkades kunnen zorgen voor chronische irritaties van twee belangrijke hersenzenuwen: de N. Vagus (X) en de N. Glossopharyngeus (IX).

Deze hebben ook onderlinge verbindingen en zorgen o.a. voor de bezenuwing van aangezicht, neus, keel en oren, luchtpijp, longen , …

 

 

Maar, ingeval van allergieën zijn er nog bijkomende, specifieke plaatsen in het lichaam verstoord.

Vergelijken we een gezonde en en allergische patiënt, dan vinden we buiten de eerder beschreven scheefstanden en blokkades ook een bijkomende blokkade op de 1ste borstwervel en de 1ste rib.

Deze twee staan in een zeer nauwe relatie met een belangrijke zenuwknoop (ganglion): het stervormig ganglion of gg. Stellatum.

MNIT allergie5Dit ganglion maakt deel uit van het eerder besproken orthosympatisch zenuwstelsel (autonoom zenuwstelsel).

Reeds lang kent men aan dit ganglion immunologische eigenschappen toe. Vroeger werd dit ganglion geïnfiltreerd tot zelfs bestraald en weggenomen in een poging om allergische- en astma klachten te genezen.

Vaak met maar een tijdelijk succes.

Door het feit dat bepaalde borstwervels scheef staan of blokkeren, en daardoor hun bijbehorende ribben mee trekken, ontstaat er een chronische irritatie van de weefsels die dit ganglion op zijn plaats houden.

Hierdoor geraakt op zijn beurt het ganglion overprikkeld en kan het aldus de functie van het immuunsysteem storen.

MNITherapy behandeld met succes deze letsels waardoor patiënten perfect kunnen genezen van hun allergie: de chronische irritatie op de zenuwknoop verdwijnt en het immuunsysteem geraakt minder geïrriteerd.

We stellen dit zowel subjectief vast: patiënt hoest, niest, snottert niet meer, ademt normaal; als objectief: na enige tijd zullen de bloedwaarden met verhoogd IgE (Immunoglobuline E: antilichamen) gehalte ook dalen, en wordt er minder histamine aangemaakt.

 

Behandelingen met de MNITherapy zijn vergelijkbaar met deze voor astma, met dat verschil dat er op andere specifieke plaatsen gewerkt wordt.

astma-asthme-asthma-allergie-allergy-eczema-eczema-hans-erwin-1

Vanzelfsprekend zal ook na de behandeling de noodzaak van een goede ergonomie worden uitgelegd.

 

← hooikoorts

image showing crack

What happens to our joints when we “crack” them and is it bad?

Hieronder vindt u een video over, wat er gebeurt als we onze vingers of andere gewrichten manipuleren of “kraken”, …

MRI-scan directly shows result of lower back manipulation.

Er werd onderzoek gedaan naar het rechtstreeks effect van een manipulatie van de lage rug bij ongeveer honderd patiënten …

baby tillen

Spinal manipulation is effective in relieving infantile colic.

Er werd door het Center for Biomechanics, Odense University, Denmark, een onderzoek naar kolieken bij huilbaby’s …