Osteoporose, osteopenie en artrose

  • image showing osteoporoseOsteoporose

Osteoporose of demineralisatie van het botweefsel betekent een snellere afbraak dan aanmaak van de beenderen (bij het ouder worden, na de menopauze, door bepaalde ziekten of door medicatie), waardoor ze broos worden en de kans op breuken stijgt.

Patiënten met een vergevorderde graad van osteoporose komen niet in aanmerking voor een behandeling met MNITherapy omdat het risico op breuken verhoogt.

Niet zozeer van de wervels maar eerder van de bovenste ribben.

Bij twijfel en bij patiënten met een gevorderde leeftijd zullen wij daarom steeds via uw huisarts vragen naar bijkomend botonderzoek (densitometrie met een DEXA scan).

 

  • Osteopenie

Osteopenie is het voorstadium van osteoporose en betekent letterlijk: minder bot. Het vormt echter geen contra-indicatie voor een behandeling, temeer omdat wij bij onze technieken geen kracht gebruiken maar vooral snelheid en daardoor het botweefsel dus minimaal belast wordt.

 

  • Artrose

Artrose of slijtage van het gewrichtskraakbeen is op zich geen contra-indicatie voor de MNITheapy. Echter in vergevorderde stadia is het mogelijk dat bepaalde gewrichten niet beweeglijk genoeg meer worden waardoor de kans op volledig succes kleiner wordt. We merken dan nog wel een verbetering van de klachten en een hoger levenscomfort. Zeer ernstige artrose met grote osteofytaire reacties (botwoekering zoals bv. papagaaienbekken) en ankyloserende gewrichten (vastgegroeide gewrichten) kunnen met MNITherpay niet behandeld worden.

 

← surinfecties

→ COPD

image showing crack

What happens to our joints when we “crack” them and is it bad?

Hieronder vindt u een video over, wat er gebeurt als we onze vingers of andere gewrichten manipuleren of “kraken”, …

MRI-scan directly shows result of lower back manipulation.

Er werd onderzoek gedaan naar het rechtstreeks effect van een manipulatie van de lage rug bij ongeveer honderd patiënten …

baby tillen

Spinal manipulation is effective in relieving infantile colic.

Er werd door het Center for Biomechanics, Odense University, Denmark, een onderzoek naar kolieken bij huilbaby’s …