Getuigenissen allergie

Onderstaande getuigenissen zijn maar een deel van de spontane reacties van tevreden patiënten die we mochten ontvangen in de loop der jaren.

 

Ontvangen per mail dd. 12-02-2017

ervaringen MNITherapy

 

Ik ben chirurg en heb een dik jaar geleden een zeer hardnekkig en vervelend probleem gekregen dat mij meer en meer hinderde in het dagelijks leven en vooral in mijn professioneel functioneren.

Zonder initieel goed te weten wat de oorzaak van het probleem was kreeg ik een steeds erger wordende huiduitslag ter hoogte van mijn handen, voorarmen, hals en aangezicht. Deze huiduitslag ging gepaard met een bijna invaliderende jeuk waardoor ik het ook steeds moeilijker kreeg om operaties te verrichten langer dan een uur omdat de jeuk anders bijna onhoudbaar was. Ook ’s nachts manifesteerde deze jeuk zich dermate dat ik eigenlijk geen normale nachtrust meer had en dus ook meer en meer vermoeid raakte en zelfs geprikkeld en geagiteerd.

Na een vrij lange zoektocht langs verschillende medische specialisten kwamen we er uiteindelijk achter dat dit alles berustte op een allergische reactie op additieven gebruikt in het productieproces van rubber (vulcanisatieproces van rubber – additieven: thiuram).

Kort gezegd ging het hier dus om een plots ontwikkelde beroepsziekte door jarenlange dagelijkse professionele bloedstelling aan rubber in chirurgische handschoenen. Het advies dat ik kreeg langs alle kanten (met name uit mijn eigen ’klassieke’ medische wereld) was: vermijdt alle blootstelling aan deze soorten rubber ten allen tijde.

Een additieven-vrije variant van rubber handschoenen is gelukkig wel beschikbaar en die ben ik dan ook direct gaan gebruiken, maar hiermee was het probleem zeker niet volledig opgelost. Door bijna onvermijdbare blootstelling aan rubber in allerlei producten in het dagelijks leven (elastiekjes, fietsbanden en zadels, fietskleding, stethoscoop, een band van de roltrap, etc.etc.) bleef ik toch nog vrij veel last houden.

 

Tot ik de stap nam om mij door Hans De Laet te laten behandelen!

 

Drie maal heeft Hans mij behandeld volgens de principes van MNITherapy. Nadien had ik geen enkele huiduitslag, noch jeuk meer en kon ik zonder problemen ook af en toe eens een rubber product aanraken zonder er achteraf negatieve gevolgen van te ondervinden.

Ik kon niet anders dan toegeven dat zijn behandelmethode werkt en zelfs een definitieve oplossing biedt voor mijn probleem dat ik op geen enkele andere manier kon bekomen (vermijden blootstelling, corticoïden, antihistaminica).

Nu en dan heb ik nu na een tijdje terug een beetje huiduitslag, maar dan ga ik even langs bij Hans, hij behandelt mij één of meerdere keren en nadien ben ik weer meerdere maanden gerust.

 

De klassieke geneeskunde heeft een eerder sceptische houding tegenover de theorie en praktijk achter MNITherapy. Manipuleren, osteopathie, ‘kraken’ ter behandeling van een breed scala van aandoeningen en kwalen waaronder allergieën, eczema, refluxklachten en nog andere zaken roept bij de meeste artsen een enorme weerstand op. Nochtans zit er een duidelijke anatomische en fysiologische theorie en basis achter MNITherapy die ook in extenso zijn uitgelegd en geïllustreerd op de website. De acceptatie hiervan door de klassieke geneeskunde verloopt echter nog moeizaam.

 

Door almaar meer positieve patiëntenervaringen zal men uiteindelijk echter niet anders kunnen dat de scepsis te laten varen, daar ben ik persoonlijk rotsvast van overtuigd. Ik twijfel geen moment om mijn patiënten te verwijzen naar een MINTherapy-specialist indien zij kampen met een vergelijkbaar probleem.

 

Ikzelf heb door MNITherapy de oplossing voor mijn lastige en zelfs invaliderende probleem gevonden die ik op geen enkele ‘klassieke’ andere manier kon krijgen.

 

dr. Wouter van Riel

Chirurgie

 


 

 

Ontvangen per mail dd. 30-05-2016

Dag Erwin,

Zaterdag was ik op het groot schietveld, libellen gaan bekijken.  Ik liep door het hoge bloeiende gras en kon er weer tegen.

De behandeling was anders nogal heftig dit keer, ik ben een paar dagen emotioneel geweest en heb hoofdpijn gehad.

Nu gaat het goed.

Veel groeten,

Hilde P

 

 

Het belangrijkste vergat ik te zeggen: ik ben zo blij dat jij en die behandeling bestaan.

Dank u,

Hilde P


allergie bijgevolg reflux/astmatische ruis. Weg met MNITherapy

gepost door : Sofie

 

Onze zoon heeft (zoals velen)de diagnose koemelkallergie gekregen. Hij sliep door op 6w, maar bij het overschakelen op flesjes begonnen de miserie en de korte nachten. Na raadpleging bij 2 kinderartsen: nieuwe pap voor de allergie, gaviscon voor de reflux, cortisonen voor de eczeem,… En toch vond ik het niet wat het moest zijn. ’s Nachts piepte zijn ademhaling, gaviscon gaf verzachting maar pakte de oorzaak niet aan, moeilijk eten, constipatie en veel darmkrampen, huilbuien uit het niets,… M.a.w. de symptomen werden onderdrukt, maar de oorzaak van de problemen werd niet aangepakt.

Ik liep al tijdje rond met kaartje Hans De Laet en heb na de zoveelste dosis gaviscon de stap gezet. Heb zelf beetje medische achtergrond en na de uitgebreide uitleg van Hans had ik geen twijfels meer. Na 1 behandeling merken wij (en onze omgeving) al een opmerkelijk verschil. Hij is véél vrolijker, beweeglijker, eet veel beter, geen constipatie meer, velletje ziet er super uit en gaviscon in de vuilbak!! A. heeft ondertussen 3 behandelingen achter de rug, binnen 2w nog eens follow-up en dan evt als de symptomen nog eens terugkeren.

Ik heb maar van 1 ding spijt en dat is dat we niet vroeger zijn langsgegaan bij Hans. Deze therapie is een erkenning waardig! Bij deze alvast een erkenning van mij, een zeer tevreden moeder met een veel gelukkiger kind.


Waaw! Dank u !

Gepost door: Amy

Enkele maanden geleden kwam ik via een collega in contact met Philippe Claes. Mijn astma was zo erg, dat ik buiten adem was als ik een trap nam. Ik nam Singulair, Symbicort, Aerius en ik pufte ontelbare keren per dag Ventolin.

In het zomerseizoen kwam daar nog hooikoorts bij (waarvoor ik ook allerlei medicijnen en behandelingen heb geprobeerd) Dit werd elk jaar erger en erger (de irritatie aan mijn ogen en luchtwegen was zo erg dat ik mijn raam moest sluiten als er gras werd gemaaid)

Mijn huisarts had me voor mijn astma (naast al de medicijnen) ook relaxatietherapie voorgeschreven, zonder resultaat.

Begin februari ben ik voor het eerst bij Philippe geweest. Ik stond er erg sceptisch tegenover en mijn vriend had nog grotere bedenkingen.

Maar toen ik na de eerste behandeling buiten kwam, merkte ik al een groot verschil in ademhalen. Het leek alsof ik opeens veel meer lucht kreeg!

Ik heb nu 4 behandelingen gehad en ik voel me fantastisch. Ik neem de trap en hoef nooit meer naar lucht te happen. Ik neem geen enkel medicijn meer, ik puf niet meer en ik doe eigenlijk alles wat ik wil.

Vorige week zijn we gaan fietsen (midden in het hoogseizoen voor hooikoorstpatiënten) en ik heb niet het minste last gehad. Philippe heeft me niet alleen van mijn astma af geholpen, maar ook mijn hooikoorst is volledig weg!

Ik vertel tegen al mijn vrienden over Philippe (en ondertussen zijn er al 5 bij hem geweest!)

In het begin is het wel een beetje eng omdat alles kraakt, maar dit is een peulschil in vergelijking met hoe ik me nu voel.

Philippe, bedankt voor alles! De kwaliteit van mijn leven is enorm verbeterd!

Groeten,

Amy Kaes, Peer

 

Re: Waaw! Dank u !

Gepost door: Amy

Ik wil hier nog even aan toevoegen dat mijn astma ‘NIET AANGEBOREN’ was…

Ik heb op 28 jarige leeftijd voor het eerst symptomen van astma gekregen,

die in het begin nog vrij draagbaar waren, maar na een paar weken heel erg verslechterd waren,

voor ik het wist zat ik bij de huisarts en in het ziekenhuis testen te ondergaan en medicijnen te slikken.

Verdict van de dokter: Astma uitgelokt door stress!

En inderdaad, stress had ik op dat moment in mijn job.

Tja, er kon niets aan gedaan worden, he was iets dat altijd in mijn systeem aanwezig was maar nu door die stress tot uiting kwamn,

en als zoiets eenmaal tot uiting was gekomen, zou je het niet meer weg krijgen!

Had de moderne geneeskunde het daar even mis! 😉

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik bij Philippe en zijn therapie ben terecht gekomen.

Ik moet toegeven, ik had in het voorjaar vijf behandelingen ondergaan en gebruikte niets meer van medicijnen,

ben ongeveer een half jaartje doorgekomen zonder ook maar één kenmerk van astma of hooikoorts.

Tot een paar weken geleden… stress stak op mijn werk weer de kop op, en niet zo’n klein beetje!

Terug rechtop in bed zitten, happen naar lucht, buiten adem zijn als ik de trap op ging, zwart voor mijn ogen, vooortdurend piepen en hijgen…

op een paar dagen tijd leek ik compleet hervallen 🙁

 

Ik heb dan ook niet lang moeten twijfelen om philippe terug te bellen voor een nieuwe afspraak,

ik ben twee weken geleden terug gegaan voor één behandeling en ik voel me al veel beter.

Normaal gezien zou ik in januari terug moeten gaan voor nog een tweede bijkomende behandeling, maar …

Ik ga philip pas in september terug kunnen zien, want (en dit zal hij graag horen)…

ik ben ondertussen zes weken zwanger!

Re: Waaw! Dank u!

Gepost door: Amy

 

Nog een positieve noot aan mijn behandelingen bij philippe,

toen ik hem in februari leerde kennen stond ik op punt om mij te laten opereren aan mijn linkerknie,

bij één van de eerste afspraken kwam deze knie ter spraken

ik dacht ‘hij moest er maar eens iets aan kunnen doen of tijdelijk verhelpen’

want ik had al verschillende reeksen kine achter de rug,

telkens tijdelijk verlichtend, maar even later was de pijn er terug.

de knie deed zo’n pijn dat zelfs in rust het niet te houden was.

Philippe trok lijkbleek weg toen ik zei dat ik me wou laten opereren,

niet doen, was zijn reactie,

blijkbaar stond het allemaal in relatie met mijn astma,

de linkerkant kan er dus onder lijden omdat door mijn astma mijn structuur verstoord was.

en inderdaad, de last aan mijn knie was ongeveer gelijktijdig met mijn astma ontstaan,

natuurlijk had ik op dat moment nooit de link gelegd!

warempel, na een paar behandelingen ging het zelfs met mijn pijnlijke knie stukken beter en vandaag heb ik ook hier helemaal geen last meer van!

ik zou de behandeling aan iedereen aanraden!

ben een supertevreden, pijnloze en astmaloze jongedame nu 🙂

x


Dankjewel

Gepost door: Aaron Hendriks

 

Hallo iedereen die dit leest,

 

Mijn naam is Aaron Hendriks en al van mijn 6de had ik een allergie.

Mijn allergie reikte van beesteharen tot fruit.

Van mijn 6de tot mijn 16de heb ik geen enkel stuk fruit gegeten.

Geen appelen, geen peren, geen bananen,…Niks!

Tot mijn moeder thuis kwam, en me vertelde dat haar collega van haar allergieen was afgeraakt door een kinesitherapie methode.

Eerst waren we nogal cynisch maar we zouden het er toch op wagen.

Dus maakten we een afspraak met Philippe Claes, een manueel therapeut die de MNITherapy gebruikt.

Hij legde alles duidelijk uit maar hij was ook heel eerlijk en zei dat het lang ging duren. Het moest van beide kanten komen. Hij ging me recht zetten en ik moest het recht houden. Mijn houding moest gerespecteerd worden.

Ik deed mijn best en na de 4de keer mocht ik eens een stukje appel proberen.

Het voelde raar aan, en in het begin vreesde ik dat het niet zou werken.

Maar na een tijdje ging de jeuk weg. Ik was dolgelukkig, maar toch moest er noch een lange weg afgelegd worden.

Na mijn 6de keer zei Dokter Claes dat ik nu een half jaar mocht wachten en tussentijds mocht ik zoveel fruit eten als ik wou.

Het was een lange weg maar het was het zeker waard.

Allergie zit bij ons in de familie, mijn broer en moeder zijn ook allebei zwaar allergisch voor dierenharen, zij gaan nu waarschijnlijk ook de de kuur volgen.

Ik zou graag Philippe Claes bedanken en ook de MNITherapy.

 

Aaron


Re: Dankjewel

Gepost door: Veronique Van Dingen

Hey, ik ben Veronique,

door mijn beroep heb ik een allergie gekregen voor bewaarmiddelen.

Ik heb me dan ook laten behandelen bij Wouter Govaerts, na 5 of 6 behandelingen zijn de reacties op bewaarmiddelen volledig weg.

Merciekes Wouter!!!


 

Overal vanaf!
Gepost door: hanne_c

Ik ben 2 maanden geleden begonnen met de therapie bij Leon Siborgs in Bree.
Na de eerste keer voelde ik al een heel verschil.
Ik had een allergie voor tarwe, alle bomen waar je allergisch aan kan zijn, paarden konijnen, katten,…
Bijna alles eigenlijk.
Ik ben ook moeten stoppen als kapster voor mijn rug.
Na de eerste behandeling ben ik stilletjes trug beginnen normaal te eten.
Geen last meer gehad sinds :).
Ik eet alles wat ik wil eten zonder bijwerkingen, heb geen last meer van hooikoorts!
En aangezien mijn bekken, schouders en ribben helemaal verkeerd zaten zijn deze nu gecorrigeerd en kan ik zelfs terug in het kapsalon gaan werken!
Ik raad het iedereen aan! Het heeft mij heel fel geholpen! Een voedsel allergie kan ook echt een nefast zijn op je sociale leven aangezien je altijd bang hebt om iets verkeerd te eten.
Nu geen last meer van, ik kan op mijn gemak terug buiten komen, gaan waar ik wil, eten wat ik wil.. heerlijk :).
Ik ben een grote voorstander!
Groetjes
Hanne


Coeliakie

Gepost door: Danny

Beste mensen,

Een jaar geleden ben ik begonnen met de MNITherapy bij Philippe Claes. Ik had al sinds mijn geboorte coeliakie en in UZ Gasthuisberg Leuven zeiden ze me dat dit voor heel mijn leven zo zou zijn. Als ik nog maar een kruimel brood binnenkreeg dan had ik het al een week zitten (overgeven, diaree, buikpijn). En toen Philippe me vertelde dat MNITherapy dit probleem zou oplossen dacht ik natuurlijk dat dit niet zou kunnen, want de specialisten in Leuven en eigenlijk overal hadden altijd gezegd dat coeliakie nog niet te genezen was.

Maar ik besloot toch maar om het te proberen. Na 6 maanden behandelingen heb ik voor het eerst geprobeerd om een stukje paprika chips te eten en werd er niet ziek van. En zo ben ik beginnen opbouwen en nu mag ik alles eten. (het enige nadeel is wel dat ik een pak ben bijgekomen (al die lekkernijen uitproberen was niet niets)). Dus voor al de mensen die coeliakie hebben, het klinkt misschien vreemd dat een dergelijke therapie kan helpen, maar bij mij is het toch zeer goed gelukt.

Ik hoop dat het voor jullie allemaal even goed zal verlopen als bij mij.

En ik wil hierbij ook mijn therapeut Philippe Claes bedanken.

 

Dag mensen hier ben ik nog eens een keertje,

het is nu bijna 2 jaar geleden dat ik voor het eerst alles kon eten. Ik wil u ook nog even erbij vertellen dat niet alleen mijn hardnekkige vorm van coeliakie verdwenen is, maar voor de behandeling moest ik om de 2 maanden naar een osteopaat voor rugbloccages. Dankzij de MNITherapy ben ik ook al 2 jaar niet meer naar zo’n osteopaat moeten gaan, zodat ik 2 vliegen in 1 klap heb gevangen.

Groetjes,

Danny

 

Beste mensen,

 

Zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik door de MNITherapy van mijn coeliakie verlost. Vorig jaar ben ik echter 1 keer hervallen, waarschijnlijk omdat ik juist daarvoor een zware longontsteking had gehad. Ik voelde weer die specifieke pijnscheuten in mijn buik zoals vroeger, zodat ik wist dat het om coeliakie ging. Ik heb dan ook meteen mijn MN-ITherapeut gecontacteerd en na amper 1 behandeling ging het terug beter. Ik moest toen wel terug 10 dagen glutenvrij eten, maar daarna kon ik weer alles eten wat ik maar wou.Ik vond dit belangrijk om te vermelden dat wanneer je zwaar ziek bent geweest, of zwaar ten val zou gekomen zijn dat de kans er in zit dat je even hervalt. Toch moet je dan niet meteen panikeren, want na 1 of 2 behandelingen ben je weer aan de betere hand.

Ik hoop dat de mensen dit bericht lezen en zelf de moed vinden om hun toch te laten behandelen. Ik heb al met veel personen gesproken die nog steeds niet in deze therapie geloven, omdat de dokters hen hebben wijsgemaakt dat er niets aan te doen valt. Welnu ik (en tal van andere patiënten) zijn het bewijs dat deze therapie wél helpt! Ik hoop dat die personen alsnog de gesrettherapie willen proberen, want ik kan je verzekeren dat er een hele nieuwe wereld voor je zal opengaan!

Groetjes,

Danny

 

Re: Coeliakie

Gepost door: Lieze

Dag Danny,

Bij mij net hetzelfde ik ben ook door een griepvaccin 2 jaar geleden en door een buikgriep onlangs terug hervallen en heb terug een gluten en lactosevrije periode moeten inlassen. Ik vind ook dat iedereen met een (voedsel)allergie de sprong moet durven wagen om hun leven een andere wending te kunnen geven.

Groetjes,

Lieze

 

Dag Lieze,

Ik weet niet of je intussen zelf de therapie al hebt geprobeerd. In het begin stond ik hier ook sceptisch tegenover en had ik enorm mijn twijfels. Vooral ook omdat ik zelf verpleegkundige ben en ik kon dit moeilijk vatten. Ik vond het ook frapant dat mijn darmvilli die het vaststellen van Coeliakie volledig afgevlakt waren nu na de behandelingen terug volledig herstelt waren terwijl ik nu wel gluten at. De dokter zei dat dit getuigde dat ik mijn glutenvrij dieet goed opvolg terwijl ik al enkele jaren terug gluten at.

Groetjes,

Danny


mijn verhaal- Coeliakie

Gepost door: stephanie2

Ik ben een jonge vrouw van 25 en enkele jaren geleden werd Coeliakie bij mij vastgesteld daarnaast was ik ook allergisch voor lactose, katten, honden en pollen. Het gluten en lactose vrij dieet was even zoeken voor een bourgondiër als ik maar ik paste me langzaam maar zeker aan.

Ondertussen volgde ik reeds 1.5jaar dit dieet toen ik via via hoorde van Danny die bij Phillipe Claes in behandeling was voor Coeliakie en nu alles weer kon eten. In eerste instantie stond ik hier als verpleegkundige van opleiding sceptisch tegenover. Maar op aandringen van mijn omgeving nam ik de sprong in het onbekende en maakte een afspraak bij Phillipe. Na een 4à5 tal behandelingen mocht ik stilaan gluten beginnen te eten en dit ging wonderwel zeer goed. Als ik hiervoor al eens een keertje zondigde dan was ik vaak enkele dagen enorm ziek en lag ik met een plankharde buik in de zetel. De behandelingen zelf kunnen wel eens pijn doen maar in vergelijking met de buikpijn en het ongemak dat Coeliakie kan veroorzaken is dit verwaarloosbaar.

Nu ga ik iedere 4 maand op nabehandeling en tijdens mijn zwangerschap waarbij ik meer dan een jaar niet ben behandeld ben ik alles kunnen blijven eten. Tot nu toe ben ik 2 keer hervallen. 1 keer 2 jaar geleden na het krijgen van een griepvaccin en nu met het doormaken van een buikgriep. Ik kon zeer snel terug bij Phillipe terecht voor een behandeling nu ga ik mijn buikje enkele dagen rust gunnen en hopelijk kan ik tegen kerstmis terug meesnoepen van al dat lekkers. Niet twijfelen en waag die sprong!!

 


 

Eindelijk na zoveel tijd

Op mijn 18′ kreeg ik last van verstopte neus, kortademigheid, allergisch voor huisstof, allergisch voor pollen vooral berk ,maagbrand, uitslag tss tenen en benen. Ik had altijd neusdruppels nodig en verschillende pufjes.
De verstopte neus was zo erg dat werd overgegaan tot een operatie v.d. Sinussen tot zelfs 3x wat eigenlijk weinig geholpen heeft en ook mijn reuk en smaak was helemaal weg.
Ben toen op zoek gegaan naar alternatieve zoals homeopatie, accupuntuur 4 jaar in Leuven voor inspuitingen maar allemaal met weinig resultaat.
Op een dag las ik in de krant astma genezen in 5 behandelingen door Koen Vanitsen Formateur gesret-therapie(nu MNITherapy)Dit was mijn laatste hoop en na 3 behandelingen was er al veel verbetering maar ik hiel vol ben wel meer dan 5 keer geweest maar EEN voor EEN verdwenen mij klachten en tot op de dag vandaag (58 jaar) ben ik nog steeds heel goed .
Ik ben een heel ander mens geworden , fysiek ben ik fitter kan terug sporten , heb weinig of geen medicatie nodig , mijn reuk en smaakorganen zijn terug inorde.
Dit is echt een aanrader maar ik ga wel jaarlijks voor een onderhoudsbeurt bij Philippe Claes Therapeut MNITherapy
Ik wil langs deze weg ook zeker de therapeuten bedanken die dit allemaal kunnen verwezelijken dat een mens zich weer helemaal op en top voelt terwijl een huisarts er heel septisch tegenover staat.
Hartelijk dank philippe
Groetjes
Richard

 


 

Getuigenis Bob

Van kindsbeen af kamp ik met een zware allergie voor huisstofmijt. In mijn puberjaren kwam daar astma (en inspanningsastma) bij.
De allergieën breidden zich ook verder uit. Naast huisstofmijt kwamen ook hooikoorts en allergie voor bomen (pollen / stuifmeel) op de lijst.
Bijna 20 jaar lang nam ik dagelijks een allergiepil, een astma-pil en gebruikte ik frequent een puffer (de laatste jaren gecontroleerd 4 puffs per dag + extra puffs – indien nodig – bij inspanning). Verschillende merken inhalators passeerden de revue: duovent, seretide (discus), symbicort (turbohaler).

Verschillende onderzoeken wezen uit dat ik bij de groep ‘zware astma-patiënten’ behoorde. De laatste ESW-tests (één seconde waarde) dateren weliswaar van midden jaren 2000 (ik was ongeveer 28j en goed getraind), maar de uitslag was bedroevend: na 4 pogingen met resultaten onder 30% kreeg ik een aerosoltoestel. Na de 20 minuten durende aerosol-behandeling verbeterde het resultaat, maar nog steeds was niet meer dan 40%.

Heel mij leven deed ik veel aan competitiesport (basketbal op nationaal niveau) en trainde ik bijna dagelijks. Het vele trainen was niet louter basketbal, maar ook fitness + conditie en tennis. De puffer was altijd in de buurt.
De laatste jaren (nadat ik stopte met nationale competitiesport – ik was 37 toen), begon ik mij meer en meer te ergeren aan het constant afhankelijk zijn van medicatie. Daarop begon ik te lezen en allerlei zaken op te zoeken.

Via via kwam ik in contact met Philippe Claes en ik was enorm geboeid door zijn uitleg over de GESRET-methode (= de huidige MNIT).
Niet veel later kwam er een eerste afspraak onder de vorm van een grondig intake-gesprek. De eerste behandeling volgde snel (mei 2014). Uiteraard was er een bepaalde sceptische houding tegenover deze behandeling, maar ik was enorm gebrand om een ‘oplossing’ voor mijn allergie en astma te vinden.

Manuele therapie is zeker geen relaxmassage en er wordt stevig op bepaalde plaatsen (ribben, wervels, hals,…) op je lichaam ingewerkt.
Na deze eerste behandeling probeerden we de medicatie iets te verminderen (bijvoorbeeld: halve pilletjes en/of 3 puffs i.p.v. 4). Een 2de behandeling volgde na 4 weken, een volgende na 5, daarna 6, dan 8 en uiteindelijk zijn er telkens maximaal 4 maanden tussen elke behandeling.
De medicatie werd na elke sessie aan een zeer langzaam tempo afgebouwd. Mijn lichaam reageerde met ups and downs.

Na een jaar behandeling gebruikte ik quasi geen pillen meer en mijn puffs waren volledig afgebouwd tot één pufje per 2 dagen (i.p.v. minimaal 4 puffs / dag). Soms lukte het mij om meerdere dagen tussen te laten. Bepaalde periodes (hooikoorts) kwam er af en toe een opstoot waardoor ik toch een pil moest nemen. Voor mij was dit al een groot succes.

In december 2016 kwam er na het stofzuigen van een zeer vuile, stoffige auto een lichte astma-aanval (veel stof in een kleine ruimte gedurende lange tijd). Mijn puffer was al even leeg en ik vond dat ik het volledig zonder moest proberen. Na een doktersbezoek (inclusief hilarische uitbrander ‘waar zijde gij mee bezig manneke?’) volstonden enkele dagen puffen om te stabiliseren. Er volgde binnen 2 dagen wel een tussentijdse behandeling bij Philip. Hierna werd alles snel weer normaal.

De eerste 2 behandelingsjaren durfde ik mezelf ook al eens testen: gaat de kortademigheid (spontaan of bij lichte inspanning) vanzelf over als ik niet puf? Is het puur lichamelijk of is het psychologisch? Ook hier was er wisselend succes. Meestal stabiliseerde mijn ademhaling vanzelf en in het andere geval was een klein pufje voldoende om alles terug in orde te krijgen.
Naarmate de behandelingstijd vorderde, lukte het mij al om tot een week niet te puffen.

Na ongeveer 4,5 jaar therapie is mijn medicatiegebruik tot een minimum herleid. Daar ben ik zeer blij om want dat was uiteindelijk het doel. Er kunnen maanden zijn waarin ik geen pufjes of een allergiepilletje gebruik (astma-pillen heb ik zelfs al enkele jaren niet meer in huis). Een zeer sporadisch klein opstootje gaat meestal vanzelf over. Op andere momenten neem ik een klein pufje.
Enkel tijdens de hooikoortsmaanden blijft het een beetje opletten (en dan nog gebruik ik heel zelden iets).
Het laatste anderhalf jaar is alles zeer stabiel. Sporten (lopen, tennissen, fitnessen, skiën, fietsen,…) gaat zeer goed en meestal is er zelfs niet eens meer een puffer in de buurt. Tussen 2 behandelingen in gebruik ik in totaal nog slechts enkele kleine inhalaties en zelfs niet eens elke keer een allergiepilletje.
Ik kan niet stellen dat ik definitief van alles verlost ben, maar ik durf wel zeggen dat ik quasi medicatievrij kan leven waarbij ik me fitter en gezonder dan ooit voel.
Met sportieve groeten,
Bob

 


 

Graag wil ik mijn ervaring van de MNIT bij Philippe Claes toevoegen.
Of beter gezegd ; Graag wil ik een heel dikke dank je wel zeggen tegen Philippe.
Voor mij is hij ‘mijn genezer’ , een tovenaar met magische krachten ��

Reeds meerdere jaren heb ik vreselijke last gehad van enorme uitslag rond mijn ogen (op de oogleden). Vreselijk jeukend, brandend en gezwollen …
Ontelbare zalfjes, pilletjes en doktersbezoeken heb ik doorstaan maar niemand heeft me ooit kunnen vertellen wat de precieze oorzaak was en mij dus niet kunnen helpen.
En als ik zeg doktersbezoeken bedoel ik niet enkel de huisarts maar ook verschillende dermatologen en allergologen.
Ik kreeg telkens hetzelfde advies ; uitkijken met bepaalde voedings- was en verzorgingsprodukten. Maar ik bleek voor geen enkel allergisch te zijn ???

Philippe heeft me kunnen helpen ; hij zei me na de eerste behandeling dat ik waarschijnlijk een ‘soort opstoot’ zou krijgen maar dat dit goed zou zijn …
De opstoot kwam er inderdaad en zelfs mijn armen en buik stonden opeens vol uitslag.
Maar reeds na de tweede behandeling heb ik NIKS meer teruggekregen .
Sinds die tweede behandeling heb ik totaal geen last meer gehad en ben volledig uitslag-vrij !!!!!����
Voor mij deze methode ‘DE’ METHODE’ omdat het resultaat echt verbluffend en blijvend is.

eerste bezoek bij Philippe : eind december 2017
sindsdien nog een ongeveer 5 tal keer geweest !
(ik weet de exacte data niet meer …)

Met vriendelijke groeten
Mieke Hollanders

 


 

 

Ervaring Mnit behandeling

Mijn naam is Arne. Ik ben bij Philippe Claes komen aankloppen wegens moeilijke ademhaling en allergie voor huisstofmijt. Na de eerste paar consultaties merkte ik direct positieve effecten op. De ademhaling verliep vlotter, diepere ademhaling werd mogelijk en bij inspanning kon ik langere tijd doorgaan. Ook qua allergie voelde ik een verbetering. Waar ik voordien een reactie kreeg (piepen, moeilijke ademhaling) op stof, hondenhaar en (koude) lucht bleef deze nu uit en kon ik op een normale manier ademhalen. Nu zijn de consultaties 2-jaarlijks en ze blijven hun nut bewijzen. Bij een val op mijn linkerborstkas voelde ik meteen dat mijn ademhaling moeilijker ging en de tekenen van allergie terug merkbaar werden. Na een behandeling was dit verassend genoeg opgelost. 

Ook een leuk verschijnsel van de behandelingen is het bewust worden van het eigen lichaam. Als student klassiek gitaar heb ik vooral een zittende houding en dat begint je lichaam op den duur te voelen. Door gesprekken met Philippe en hier en daar enkele nuttige tips focus ik meer op houding en duurzaamheid van het lichaam. Hierdoor kan ik langere tijd studeren en doe ik dit op een verantwoorde manier.

 


 

Mijn naam is Geuens Ben, mijn leeftijd is 44 jaar en ben bankwerker van beroep.

Voor mijn beroep zit ik heel veel en heb ook een belastende houding van mijn rug en schouders alsook mijn ogen.

Mijn hobby’s zijn fietsen, wandelen en lp’s verzamelen.

Heb al heel mijn leven last van chronische sinusitis.

De laatste 25 jaar ook van huisstofmijt, katten ,paarden en gras allergieën.

Hierdoor zitten mijn sinussen altijd dicht en heb ik veel last van voorhoofd en achterhoofd hoofdpijnen.

In het pollen seizoen ook van irritatie van de ogen.

De eerste keer dat ik bij Philippe kwam vertelde ik dat ik niet in geloofde in MNIT, maar nu kom ik er al ongeveer 15 jaar.

Ga nu nog 3 keer in het jaar langs voor een onderhoud.:😉

De behandeling is altijd een beetje afzien, maar ook wel een beetje lachen!

Heb nog altijd wel een beetje last van mijn sinussen maar veel minder dan vroeger en moet ook veel minder medicijnen innemen.

Alsook veel minder tot bijna geen last meer van mijn achterhoofd hoofdpijn.

Mvg,

Ben


Dag iedereen,

 

Ik ben Danny (34 jaar) en vanaf mijn geboorte lijd ik aan coeliakie (glutenintolerantie). Dit was (zeker in tijden dat de ziekte nog weinig bekend was en er weinig glutenvrije producten voorhanden waren) geen pretje en zorgde voor allerhande (praktische beslommeringen). Niet overal uit eten kunnen gaan (aangezien ik van 1 kruimel een week zeer ernstig ziek was), geen “pintjes” drinken bij het op stap gaan, niet mee kunnen gaan op sneeuwklassen, extra potten en pannen in de keuken, enz.

Tot op een dag Philippe mij kennis liet maken met de MNIT-behandelingen. Hoewel het té mooi voor woorden leek (en ik met een bang hartje de eerste “uitlokkingen” trotseerde), kan ik jullie met een gerust hart vertellen dat ik sinds 2007 (16 jaar al!) ALLES mag eten. Intussen mag ik dus bijna net zolang “alles” eten als de periode dat ik “glutenvrij” moest eten.

Mijn leven is hierdoor helemaal veranderd, van de eerste keer “een boterham met kip curry” tot “pizza en kebab” en “taarten”. Een hele nieuwe wereld ging voor mij open en tot op de dag van vandaag mag ik gewoon (net als iedereen) “normaal” eten.

Enkel ik de beginperiode ben ik enkele keren (na zware ziekte) hervallen, maar dat is intussen ook al meer dan 12 jaar geleden. Momenteel heb ik slechts 3 opvolgbehandelingen per jaar nodig om alles te kunnen blijven eten. En na die 16 jaar overigens ook nog altijd tip top gezond!

 

image showing crack

What happens to our joints when we “crack” them and is it bad?

Hieronder vindt u een video over, wat er gebeurt als we onze vingers of andere gewrichten manipuleren of “kraken”, …

MRI-scan directly shows result of lower back manipulation.

Er werd onderzoek gedaan naar het rechtstreeks effect van een manipulatie van de lage rug bij ongeveer honderd patiënten …

baby tillen

Spinal manipulation is effective in relieving infantile colic.

Er werd door het Center for Biomechanics, Odense University, Denmark, een onderzoek naar kolieken bij huilbaby’s …